„Nu am uitat nici acum greșeala comisă cu Mioveniul, cu acele două puncte UTA era lider”. Anca-Trip îl laudă pe Miron, concurentul său din poarta arădenilor

Marius ANGHEL 18 Dec. 2015, 16:26 Seria 2

În debutul sezonului, echipa fanion a Aradului a apelat între buturi la Iulian Anca-Trip. Goalkeeperul de 20 de ani câștigase lupta cu Bogdan Miron în intersezon, prin prestațiile din jocurile de verificare, însă în meciurile pe puncte nu s-a descurcat la fel de bine. Fostul sătmărean a închis poarta doar la Cluj, în fața Universității, în timp ce în confruntările de pe teren propriu, cu Gaz Metan Mediaș și CS Mioveni, a scos mingea din plasă de patru ori.

Cel puțin la reușita secundă a argeșenilor, ce a fixat tabela la 2-2, Anca-Trip a avut o contribuție decisivă, scăpând din mâini mingea pe care Calvin a trimis-o în poartă. „Nu am uitat nici acum greșeala comisă în acea partidă, cu acele două puncte UTA era lider acum, alături de cei de la Baia Mare. A fost momentul ce a produs un declick, ce m-a demoralizat puțin și era normal să-i vină rândul lui Bogdan (n.a. Miron), după care m-am accidentat. Se întâmpla pe la începutul lunii octombrie, este prima accidentare mai serioasă din cariera mea. Însă, chiar dacă eram sănătos, mi-ar fi fost foarte greu să-l mai scot pe Bogdan din echipă. A apărat foarte bine, a fost în formă, iar echipa a obținut rezultate bune cu el între buturi”, a precizat fotbalistul de 20 de ani.

Revenind la accidentarea sa, cea mai gravă pe care un utist a suferit-o în această toamnă, Anca-Trip a explicat următoarele: „După o banală entorsă am fost diagnosticat cu ruptură de ligamente la nivelul gleznei. Am fost la Oradea, la doctorul Alin Iova, care mi-a recomandat să fac fizioterapie. M-am ținut de tratament și astăzi pot spune că mi-am revenit complet. Pentru mine pregătirea începe chiar în aceste zile, o să am de muncit, în așa fel încât la reluarea pregătirilor în ianuarie să fiu sută la sută apt pentru antrenamentele specifice. O s-o iau de la capăt, concurența cu Miron va fi din nou reală, cu mențiunea că el are prima șansă să înceapă și partea a doua a sezonului în poartă la felul cum a evoluat în tur”.

Câtă vreme tânărul goalkeeper a fost scos din circuit, rezerva lui Miron a fost juniorul Sebastian Mara. „E un băiat foarte talentat, și-ar fi făcut cu siguranță treaba dacă ar fi fost nevoie de serviciile sale. Sebastian Huțan are un mare merit în ascensiunea sa, dar și pentru forma sportivă a lui Miron. Eu am puțin de recuperat din ianuarie încolo, dar de abia aștept să munces din nou cu el și alături de toți băieții”, a mai adăugat Anca-Trip.

În fine, utistul crede că UTA poate promova la finalul sezonului doar dacă: „Ne vom dori cu adevărat acest lucru. Avem o echipă bună, am văzut care e nivelul seriei, iar dacă facem o pregătire bună de iarnă avem mari șanse să terminăm în frunte”.

Pe lângă cele trei dispute de campionat, Anca-Trip a mai apărat poarte „Bătrânei Doamne” și în partidele de Cupă cu CSM Lugoj și Pandurii Târgu Jiu.

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 18 Dec. 2015, 16:26 Seria 2
Pe aceeași temă