Nostalgia lui „Mărginean”: „Poli – UTA 3-4, cel mai frumos meci din carieră”

02 Sep. 2012, 15:12 Seria 2
Nostalgia lui „Mărginean

După nouă ani de „exil”, la FC Bihor, CFR Cluj și Gloria Bistrița, Radu Mărginean îmbracă din nou tricoul echipei fanion a județului său. De fapt, mijlocașul a mai trecut pe la Arad, sub formă de împrumut, în sezonul 2007-2008, când a mai disputat un derby cu Poli, însă gândul său a rămas la celebra dispută din 2002.

„Am jucat meciuri importante în cariera mea, dar nimic nu se compară cu acel Poli – UTA 3-4. A fost cel mai fumos meci pentru mine, am trăit o senzație unică, dar asta poate și pentru că sunt arădean și meciul s-a terminat cu un succes de referință pentru UTA. Îmi amintesc că au fost aproape 50 de mii de oameni în tribune, că fanii noștrii au fost magnifici și am câștigat la ultima fază a meciului”, își amintește fotbalistul crescut de Francisc Tisza la Romvest.

Fiindcă și-a reluat antrenamentele la capacitate maximă de doar două săptămâni, experimentatul „închizător” ar putea rămâne pe bancă în disputa de luni. „Sănătos sunt, dar 100% din punct de vedere fizic nu pot fi încă. Dar, dacă o să joc, o să dau totul, cum ar trebui să facă toți băieții. Dacă tragem toți la aceeași căruță avem șanse mari să scoatem maximum din acest meci. Nu mai are rost să trăim în trecut, orice derby Poli – UTA are istoria sa și acum e important să plecăm cu dreptul în noul campionat”, a mai spus „Mărgi”, care nu a avut deloc dificultăți în a se reacomoda cu tricoul „alb-roșu”, mai ales că are mulți colegi tineri.

În fine, „închizătorul” de 29 de ani recunoaște că s-ar fi așteptat la o mai mare emulație în jurul Campioanei Provinciei. „Așa cum am crezut că ne vor însoți mai mulți fani la Sebiș, tot așa speram ca autoritățile locale sau oamenii potenți financiar dintr-un oraș mare ca Aradul să sprijine cu adevăart clubul. Sunt puțin dezamăgit că acest lucru nu se întâmplă, dar, până la urmă, datoria noastră, a fotbaliștilor, este să ne facem treaba în orice condiții”, a atenționat Mărginean.

Sursa: Sport Arad

02 Sep. 2012, 15:12 Seria 2
Pe aceeași temă