Se apropie data scadenței pentru Jane Nițulescu, contractul președintelui executiv de la Alro expirând pe 30 iunie. Este momentul în care trebuie să-și facă bilanțul celor doi ani de mandat la Alro și să explice conducerii administrative, suporterilor despre suma uriașă din bani publici pe care a înghițit-o echipa, despre contractele imense date unor jucători oportuniști cu aere de vedete de Liga I, despre campania de achiziții falimentară.
Ratarea obiectivului, deși a beneficiat de un buget enorm, comparabil cu cel al unor echipe din prima ligă, este semnul neputinței și ingineriilor financiare pe care Nițulescu le-a făcut la Alro, obiceiuri perfecționate încă din anii ’90. În doi ani petrecuți la Slatina, Alro a fost o vacă bună de muls pentru Nițulescu și șleahta lui, „importată” de la Craiova și adusă la malul Oltului unde a fost prezentată ca mare cunoscătoare a fenomenului, mari oameni de fotbal. Pe șleau, șmecherii Craiovei au „migrat” la Slatina, unde și-au umflat conturile. Nițulescu a promis promovarea, dar echipa „construită” de el nu mai sperie pe nimeni și nu este în stare să prindă nici locul al treilea al podiumului. Deși a adus jucători cu nume, majoritatea venind după perioade de inactivitate, plătiți regește la Slatina, jocul aluminiștilor a fost unul slab, mult sub așteptări, iar rezultatele pe măsură.
Stoianof, Stancu, Velcovici, Vigariu și Boroiban, randament zero
Așa cum s-a țepuit prin aducerea lui Cristi Constantin, jucător de serviciile căruia s-a debarasat repede, după doar o jumătate de an petrecută la Alro, Nițulescu i-a adus la Slatina pe Stoianof, Ionuț Stancu, Velcovici, Boroiban și Vigariu, fotbaliști cu ștate în Liga I, care nu au dat randamentul scontat la Alro. Doar numele a rămas de ei, evoluțiile lor fiind taxate inclusiv de cel care i-a adus la Slatina.
„Sunt jucători profesioniști, nu aveau motive să nu joace. Au drepturile bănești la zi, au interes, au primă de obiectiv, aveau pachet de trei meciuri, pentru nouă și șapte puncte, îmi e și teamă să zic suma. Am zis că aduc fotbaliști, dar am adus jucători de fotbal”, a spus Nițulescu imediat după egalul de pe stadionul „1 Mai” cu Luceafărul Oradea, care explică singur cum a luat țeapă cu jucătorii consacrați aduși pe bani grei.
Misteriosul pachet al lui Nițulescu, la trei jocuri, se ridica la 9.000 de lei de jucător pentru obținerea a nouă puncte. Nițulescu a promis această sumă jucătorilor pentru victorii cu Luceafărul, Chindia și Mureșul Deva, iar pentru șapte puncte puteau încasa 7.000 lei de fiecare.
După desființarea Universității Craiova, atacantul Ovidiu Stoianof nu și-a mai găsit o alt înțelegere, dar Nițulescu i-a întins o mână și l-a adus la Slatina.
„Pe Stoianof l-am adus aici ca să joace. Este un jucător care are 80-100 de meciuri în Liga I, o sută și ceva de jocuri în Liga a II-a. Stoianof e un fotbalist consacrat. Este născut în 1985, dar are deja un nume”, spune Nițulescu pe 3 august 2011.
În ultima perioadă de contract la gruparea bucureșteană, Ionuț Stancu a rămas în lotul Rapidului doar ca să-și ia banii, fără să mai joace, dar a fost „reabilitat” la Slatina de Nițulescu.
Sumele pe care le încasează jucătorii de la gruparea slătineană nu sunt direct proporționale cu randamentul fotbaliștilor. Surse susțin că Velcovici și-a luat ceva mai mult de 10.000 de dolari la semnătură, iar salariul acestuia pe lună sare de 3.000 de dolari. Nițulescu a declarat că Velcovici avea 80.000 de dolari contract la Gloria Bistrița și că la Alro a acceptat diminuarea contractului cu 30%. Când a realizat gafa pe care a făcut-o, a dres busuiocul, spunând că îi dă jucătorului doar 30 de procente din ceea ce a avut la gruparea prezidată de Jane Pădureanu.
Cârțu, plătit regește
Întreg staff-ul tehnic al primei echipe, adică cei patru antrenori (Sorin Cârțu, George Biță, Mircea Irimescu, care se află probabil în concediu medical, și Dan Păsărin – antrenor cu portarii) este din Craiova. De la venirea sa la Alro, Cârțu a obținut șase puncte, iar „Sorinaccio”, și el plătit regește de o echipă cu care nu vrea să-și asocieze numele, ci doar să încaseze banii, a adus la Slatina sistemul cunoscut al „autobazei”, nimic sofisticat și modern. Însă Cârțu le-a predat slătinenilor o lecție simplă – cum să faci bani doar să participi la câteva antrenamente pe săptămână și să stai în tribună la meciurile oficiale. Cu un asemenea sistem, Alro nu a obținut trei puncte în deplasare, deși avea nevoie de victorii pe linie pentru a mai spera la podium. Demis de la prima echipă, Daniel Mogoșanu a fost „retrogradat” la grupele de juniori. Mogoșanu este cazat la fosta vilă Bărbulescu și așteaptă să-și ia ultima rată din contract.
Nițulescu, limbaj golănesc
Pe lângă dezacordurile pe care le face frecvent, ce reflectă incultura crasă, Nițulescu a refuzat în ultima perioadă să aibă o relație civilizată cu presa locală, renunțând la conferințele de presă, ca să evite răspunsurile la întrebările incomode, chiar le-a interzis jucătorilor să dea interviuri. Nemulțumit de articolele din ultima perioadă, Nițulescu a jignit presa locală, folosind un limbaj golănesc, suburban, demonstrându-și încă o dată limitele. Ar fi trist ca Alro să fie construită după chipul și asemănarea lui Nițulescu. Halal președinte de club!
Sursa: Gazeta Nouă