Niczuly, cel mai în formă portar din primele două ligi. „Sper să nu mai iau gol până la finalul anului”

  • Portarul de 21 de ani al Universității Cluj este singurul goalkeeper din primele două ligi care nu a primit gol în ultimele trei partide.
  • Obiectivul fostului portar al naționalei de tineret este să nu mai primească gol până la finalul anului și să ajungă în Liga 1.


Pe locul 10 în liga secundă și cu mari probleme financiare, Universitatea Cluj se poate mândri însă cu faptul că defensiva sa traversează cea mai bună formă, dintre toate apărările din primele două ligi. „U” Cluj n-a luat gol în partidele cu FC Brașov (0-0), FCM Baia Mare (1-0) și Caransebeș (4-0). Astfel, Roland Niczuly este singurul portar neînvins de 270 de minute.

„Atmosfera este foarte bună acum. Avem mai multă încredere, mai mult curaj. Sperăm să mai legăm o victorie și la Reșița. Personal, sper să nu iau gol până la finalul anului. Vor mai fi două etape din tur și trei din retur”, e obiectivul portarului care a fost campion, la juniori B, și vicecampion, la juniori A, cu Universitatea.

„Vrem în Liga 1”

Fostul portar al naționalei de tineret spune că în cel mai tânăr vestiar din primele două ligi se vorbește de play-off. Șase puncte este în acest moment diferența dintre Universitatea și ultimul loc care duce în play-off. „Sperăm să prindem play-off-ul. Apoi vom vedea ce putem reuși acolo. Dacă anul acesta nu se poate promova, măcar la anul să încercăm să ajungem în Liga I. Noi vrem cu toții să jucăm acolo, nu să rămânem în Liga a II-a”, spune Niczuly, care îl are idol pe Keylor Navas: „Sunt cam pe același profil cu el. E un portar cu o statură mai mică, dar cu reflexe foarte bune. Îmi place că a demonstrat că este un portar bun, chiar dacă nimeni nu a avut încredere în el la începutul sezonului, când Real dorea să-l ia pe De Gea”.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
 

Pe aceeași temă