Nervi întinși la maximum în vestiarul „stegarilor”. Pe ce bani se bazează conducătorii pentru a continua campionatul

Marius ANGHEL 17 Mar. 2016, 12:10 Seria 2
Nervi întinși la maximum în vestiarul

Incertitudinea de la FC Brașov nu avea cum să nu se răsfrângă și asupra jucătorilor. Nu neapărat întârzierea salariului, ci viitorul sumbru al echipei le dă fiori fotbaliștilor. Ieri dimineața, Gheorghe Popa, președintele interimar al Consiliului de Administrație al FC Brașov, a ținut în vestiar o ședință de circa 40 de minute cu jucătorii și antrenorii.

„Ne vom prezenta la toate meciurile”

Oficialul le-a prezentat fotbaliștilor situația clubului, s-au pus multe întrebări, în special legate de plata salariilor și viitorul echipei. Concret, vestea bună este că echipa ar avea bani de organizarea meciurilor și deplasări, asta pentru că mai este de încasat o rată din transferul lui Florin Iacob la Chiajna, dar și o rată din contractul de sponsorizare cu firma lui Simon Maurer. În schimb, vestea proastă este că acești bani nu ajung și pentru plata salariilor, iar jucătorii își pun problema dacă vor mai încasa vreun ban până la finalul sezonului.

„În acest moment, situația este relativ bună. Băieții sunt îngrijorați și ei pentru viitorul echipei, fiecare are probleme… Avem întârzieri de circa trei săptămâni la plata salariilor, nu 5-6 luni cum s-a relatat în presa centrală. Ne vom prezenta la toate meciurile, avem bani pentru deplasări și organizarea meciurilor. Până acum niciun jucător nu și-a exprimat dorința de a pleca. Pe 6 aprilie, eu îmi doresc să obținem un termen la Tribunal pentru a pune la punct un nou plan de reorganizare, asta și pentru că grupul de investitori italieni nu a renunțat la achiziționarea pachetului majoritar”, a declarat Popa, imediat după ce a ieșit din ședința cu jucătorii.

Revin astăzi montați la antrenamente?

Cum Gheorghe Popa nu le-a putut garanta faptul că în viitorul apropiat situația financiară se poate rezolva, jucătorii au rămas în vestiar și, împreună, au decis să nu participe la antrenament, asta deși antrenorii îi așteptau pe teren! „Sunt probleme majore, nu știm dacă vom mai fi plătiți. Sunt jucători care efectiv nu mai au ce mânca, nu au bani de chirii, nu mai au bani să vină la stadion. Nu se pune problema să nu ne prezentăm la Mioveni, de joi vom relua antrenamentele și ne vom mobiliza pentru meciul de sâmbătă, pe care trebuie să-l câștigăm. Poate a fost mai bine că nu s-a făcut antrenamentul pentru că era o stare de nervozitate excesivă și lucrurile puteau degenera pe teren. Așa, ne-am spus oful, ne-am adunat , iar de joi ne apucăm de treabă”, a fost reacția jucătorilor. „Situația actuală este delicată și greu de gestionat”, a spus Adrian Szabo, în timp ce Gheorghe Popa a anunțat, după ce a intrat din nou în vestiar, că „jucătorii au primit liber, iar de joi echipa își va relua antrenamentele”.

Cu CS Mioveni și Olimpia la TV

Sâmbătă, de la ora 11.00, FC Brașov are un nou meci important în lupta pentru play-off, urmând a juca la CS Mioveni. Apoi, etapa viitoare, „stegarii” vor juca pe teren propriu, marți, de la ora 19.00, cu Olimpia Satu Mare. Ambele meciuri vor fi transmise în direct la TV.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 17 Mar. 2016, 12:10 Seria 2
Pe aceeași temă