Neplătiți, jucătorii lui Coroian au refuzat să se antreneze. Gloria n-a primit licența pentru Liga I

Marius ANGHEL 13 May. 2014, 15:22 Seria 2
Neplătiți, jucătorii lui Coroian au refuzat să se antreneze.** Gloria n-a primit licența pentru Liga I

Jucătorii Gloriei Bistrița, locul 3 în play-off-ul de promovare în Liga I, au refuzat să participe la antrenamentul de astăzi, protestând astfel vizavi de faptul că nu au mai fost plătiți de aproape șase luni. Surse de la „Casa Fotbalului” au dezvăluit pentru ProSport că echipa bistrițeană, aflată în insolvență, nu a primit licența pentru sezonul următor, neputând astfel promova în Liga I.

Jucătorii lui Cristian Coroian aveau programat antrenament marți dimineață, însă, conform Timp Online, au decis să nu intre pe teren și să nu efectueze pregătirea, în semn de protest față de faptul că nu au mai fost plătiți din decembrie, atunci când li s-a achitat o rată din contract. Între timp nu au primit nici măcar o primă de joc. Portarul Călin Albuț, căpitanul echipei, a spus că lucrurile nu mai pot continua în acest fel.

Fotbaliștii iau în calcul inclusiv să nu facă deplasarea la meciul de sâmbătă de la Râmnicu Vâlcea, din etapa a 6-a a play-off-ului.

Niciunul dintre reprezentanții conducerii ACF Gloria nu a putut fi contactat pentru a comenta situația.

Consiliul Local Bistrița a prins în bugetul pe 2014 două milioane de lei în fondul de rezervă destinați clubului de fotbal, însă, până acum, nu s-a găsit modalitatea legală de a-i aloca, după cum a spus în mai multe rânduri primarul Ovidiu Crețu.

În ianuarie 2013, Tribunalul Bistrița-Năsăud a admis cererea ACF Gloria 1922 Bistrița și a deschis procedura de insolvență a clubului.

Reamintim că la finalul sezonului 2011-2012 al Ligii I, deși se clasase deasupra liniei retrogradării, Gloria Bistrița nu a primit licență din cauza datoriilor către bugetul statului și a fost retrogradată în Liga a II-a.

Foto: Timp Online

Marius ANGHEL 13 May. 2014, 15:22 Seria 2
Pe aceeași temă