Nemeș rămâne încă 10 zile ca președinte la FC Bihor

Marius ANGHEL 04 Mar. 2015, 18:23 Seria 2
Nemeș rămâne încă 10 zile** ca președinte la FC Bihor

Întrunită marți dimineață, Adunarea Generală a Asociaților clubului FC Bihor a aprobat demisia președintelui Viorel Nemeș, care va mai rămâne totuși interimar timp de 10 zile.

La ședință a fost prezent și reprezentantul Consiliului Județean, Horia Carțiș, șeful de cabinet al președintelui CJ, Cornel Popa. „Conform legislației muncii, la încetarea unei astfel de activități avem un preaviz care trebuie respectat. Am înțeles că dacă nu se poate în întregime, totuși zece zile pot fi respectate din acesta”, a declarat Horia Carțiș.

Astfel, Viorel Nemeș mai rămâne în fruntea clubului orădean de fotbal cel puțin zece zile lucrătoare, ceea ce înseamnă încă două săptămâni, timp în care vor avea loc meciurile din campionat de pe teren propriu, cu ACS Poli Timișoara și Olimpia Satu Mare.

„Am acceptat acest preaviz, însă nimic în plus”, a replicat însă Viorel Nemeș, hotărât să renunțe la funcție.

Pe de altă parte, șeful de cabinet al președintelui Consiliului Județean a dat asigurări că suma aprobată pentru FC Bihor, de 500 de mii de lei, va intra în casieria clubului, după ce vor fi urmate toate procedurile legale, care au loc într-un interval de 10-14 zile de la aprobarea bugetului.

De asemenea, Horia Carțiș a precizat din nou că executivul județean poate suplimenta bugetul clubului pentru acest an, însă după ce se va trece hopul din data de 5 mai, data pentru care a fost amânată soluționarea cereri de intrare în faliment a clubului. Astfel, dacă vor veni către club fonduri și din alte părți, cum ar fi mediul privat și clubul va fi salvat, atunci, în luna iunie Consiliul Județean mai poate aproba o nouă sumă de finanțare a clubului FC Bihor.

Conform președintelui clubului orădean, în ultimele săptămâni au avut loc mai multe întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri bihorean „și mai sunt programate și altele, dar la care va trebui să participe noul președinte”, după cum a precizat Viorel Nemeș.

Sursa: FC Bihor

Marius ANGHEL 04 Mar. 2015, 18:23 Seria 2
Pe aceeași temă