Munteanu: „Nu ne-am retras memoriul, este doar o regândire a strategiei”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 24 Jul. 2014, 14:48 Seria 2
Munteanu:**

Fanii echipei CSM Râmnicu Vâlcea au luat foc după ce presa a anunțat că memoriul prin care se contesta dreptul de promovare al CS U Craiova a fost retras. Conducătorii Ligii Suporterilor Vâlceni au ajuns de dimineață în Zăvoi, unde s-au întâlnit cu șefii clubului.

Managerul general Lucian Munteanu i-a anunțat pe fani că noul avocat, „Chiuariu & Asociații” a schimbat strategia, pentru a determina urgentarea judecății dosarului la Comisia de Disciplină.

„Știți că noi, la început, am fost reprezentați de Mircea Moise, avocatul lui Mititelu, care cunoștea bine aspectele. Știți că nu ni s-a judecat cazul de atâta timp la Comisia de Disciplină, a venit tevatura de la Adunarea Generală, apoi, pe 30 iunie, a expirat mandatul membrilor comisiei, încă două săptămâni pierdute. Am angajat o nouă casă de avocatură, cu sume destul de importante, dar marea problemă este că nu avem niciun răspuns de la Comisia de Disciplină. Deși pe rol la comisia de Disciplină era memoriul nostru prin care atacam dreptul de promovare, FRF a programat Craiova în Liga I, afilierea clubului era normală, dar asta nu înseamnă dreptul de promovare. Noii avocați au retras vechiul memoriu și vor depune acum altă contestație, prin care atacăm direct dreptul de promovare al Craiovei, cu speranța că vom avea un răspuns mai rapid de la Comisia de Disciplină, în 2-3 săptămâni, apoi va urma recursul și TAS-ul. Dacă, să spunem, pe 15 septembrie, CSM are drept de promovare, echipa asta va fi în Liga I pentru Vâlcea, sau va trebui să jucăm pe alte meleaguri? Decizia de a TAS va fi influențată de faptul că Liga I se desfășoară, vor trece 6-7 etape! În niciun caz nu ne retragem memoriul de la FRF, retragerea lui reprezintă doar o schimbare de strategie, iar ulterior trebuie să ne decidem ce înseamnă contestarea la TAS, ce implică, dacă ne putem asuma cheltuielile la Liga I. Nu vrem să fim o simplă prezență în Liga I, nu vreau să afectez promovarea echipei” a explicat Lucian Munteanu.

Conducătorul din Zăvoi a anunțat că nu se pune problema transferului fundașului stânga Marius Briceag la Craiova. „Singurele discuții în acestă perioadă cu CS U Craiova au fost legate de transferurile lui Briceag și Pîrvulescu, dar ofertele primite de la ei nu au fost avantajoase pentru clubul nostru. Drept dovadă, Pîrvulescu a semnat cu Pandurii, iar Briceag rămâne la noi și își prelungește sâmbătă contractul. El rămâne la Vâlcea, putem discuta despre transferul lui începând din iarnă”.

Primăria refuză să investească în Stadionul Municipal, Consiliul Județean nu vrea să ajute Centru de copii și juniori

Sponsorul principal al echipei, SC Damila SA a investit anul trecut circa 20 mii euro în renovarea bazei sportive, iar în acestă vară a cheltuit circa 8 mii euro pentru refacerea gazonului. „În paralel cu memoriul depus la Comisia de Disciplină, am făcut demersuri și la Primăria Rm. Vâlcea, am depus adrese prin care le-am prezentat situația clubului, le-am explicat că ne vom bate pentru locul nostru de Liga I și că avem nevoie de câteva condiții esențiale, care nu pot fi sărite. Le-am cerut licitație pentru instalarea turnicheților, îmbunătățiri la partea de tribună rezervată galeriei oaspeților, îmbunătățiri pentru televiziuni, nici până acum nu am primit niciun răspuns. Nu este stadionul nostru, este Stadionul Primăriei! Noi am cheltuit acum 8 mii euro pentru gazon și ni s-a tăiat apa, când aveam nevoie să irigăm terenul! Dacă Primăria făcea niște pași la adresele noastre, în care să se vadă că Vâlcea este pregătită pentru Liga I, cu siguranță conta asta și la Federație, așa, ce să vadă cei care vin la omologarea stadionului?” a declarat managerul Lucian Munteanu.

Conducerea clubului a rezolvat în mare măsură situația datoriilor preluate în vara trecută. „Am preluat o datorie de 12 miliarde de lei vechi, iar în acest moment, mai avem datorie doar 3 miliarde de lei vechi la Apavil. În august, voi beneficia și eu de primii bani de la Primărie, care să intre în contul clubului, până acum, toți au mers la Finanțe”

Antrenorul Erik Lincar subliniază că autoritățile locale trebuie să sprijine clubul cu cheltuielile de la Centrul de Copii și Juniori. „Uitați-vă la Craiova, unde Consiliul Județean ajută foarte mult Centrul de Copii și juniori, nu ne trebuie nouă banii! Investiții în copii, în terenuri, că acest sintetic moare aici, iar la Oltchim protejăm gazonul de 6 săptămâni și de abia se reface. Schimbați sinteticul, mai faceți un teren, găsiți soluții, dar dacă nu ne ajută nimeni și nu există interes pentru copii. Vâlcea a dat mereu jucători de nivel înalt. ADN există în zona aceasta, trebuie și condiții ca să crească copiii, altfel, la 14-15 ani, vin și ne spun că vor să plece la Hagi la Academie, unde li se oferă masă, cazare, școală, de ce să stau la Vâlcea?” a spus Erik Lincar.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 24 Jul. 2014, 14:48 Seria 2
Pe aceeași temă