Moutinho: „Mă simt ca acasă în Severin”

24 Aug. 2011, 10:53 Seria 2
Moutinho:** „Mă simt ca acasă în Severin

Portughezul a fost aclamat de peste 3000 de severineni în momentul în care a intrat pe teren, în minutul 68 al partidei cu Arieșul Turda (2-0). Mijlocașul de 30 de ani a marcat în minutul 75, iar până la finalul meciului a trimis balonul, cu capul, în transversală.

„Mă bucur că publicul nu m-a uitat. Asta înseamnă că am lăsat o impresie bună cât am jucat aici. Nici eu nu i-am uitat, fiindcă Drobeta a fost echipa mea de suflet, și sper să-i răsplătesc prin evoluții cât mai bine. Acum sunt la Gaz Metan Severin, tot echipa orașului. Sunt fericit că am redebutat cu gol și că echipa a câștigat. Mi-aș dori să fie așa mereu. Spectatorii au fost minunați și sper să vină în număr din ce în ce mai mare la stadion. La ultimul meu meci la FC Drobeta, la amicalul cu Universitatea Craiova, au fost 20.000 de spectatori pe Stadionul Municipal. Sper să vină și la meciurile Gazului la fel de mulți și să sărbătorim promovarea împreună, în ultima etapă. Eu cred că se poate, deși e foarte greu. Cunosc bine fotbalul românesc iar seria asta e mult mai grea. Timișoara și Bistrița sunt favorite certe, dar ne batem și noi la primele locuri. Avem un lot valoros. Vara aceasta au venit la Gaz Metan mulți jucători care au evoluat în Liga I, dar mai avem nevoie de timp ca să formăm și o echipă”, a precizat Moutinho.

Primarul l-a readus la Severin

Reîntors vara aceasta în Drobeta Turnu Severin, Moutinho speră să joace anul viitor în Liga I cu Gaz Metan. „M-am întors la Severin fiindcă i-am promis domnului primar Gherghe. Eu sunt un om de cuvânt. Dânsul mi-a spus că se dorește promovarea, iar eu m-am simțit foarte bine aici, cât am jucat la FC Drobeta. Și prietena mea e din Severin. Și eu mă simt severinean și am revenit să ajut echipa. Am venit în 2007 pentru prima dată, iar acum e și mai frumos orașul. Mă simt ca acasă aici. Iubesc Severinul și această localitate merită să aibă o echipă în Liga I. S-a întors și Milan Mitic, cu care am jucat doi ani și jumătate la Drobeta, și sper să promovăm”, a spus Hugo Moutinho.

De altfel, sârbul Mitic și portughezul Moutinho sunt singurii fotbaliști de la Gaz Metan Severin care au jucat și la fosta divizionară secundă FC Drobeta..

„Severinenii trăiesc meciurile mai intens”

După ce FC Drobeta s-a retras din Liga a II-a, mijlocașul portughez a evoluat în returul sezonului 2009-2010 la Arieșul Turda, însă nu s-a simțit la fel de bine ca la malul Dunării. Vara trecută, acesta a revenit în Portugalia și a semnat cu Oriental Lisabona, echipă ce activează în Liga a III-a. „Si la Oriental venea lumea la stadion, dar publicul nu e așa gălăgios ca la Severin. Aici spectatorii trăiesc meciul mai intens. Se bucură mai mult ca acolo”, a dezvăluit Hugo Filipe Dos Reis Moutinho, vărul celebrului Joao Filipe Iria Santos Moutinho, de la FC Porto.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

24 Aug. 2011, 10:53 Seria 2
Pe aceeași temă