Modificarea statutului Olimpiei, votată în unanimitate de Consiliul Local

Marius ANGHEL 21 Jul. 2015, 16:54 Seria 2
Modificarea statutului Olimpiei,** votată în unanimitate de Consiliul Local

Olimpia Satu Mare a primit o gură de oxigen din partea edililor locali. Consiliul Local Satu Mare a convocat luni o ședință extraordinară, subiectul acestei întâlniri a fost dezbaterea și votarea modificării statutului Asociației Sportive „Fotbal Club Olimpia 2010 Satu Mare”, precum și aprobarea normelor financiare de acordare și utilizare a cotizației de membru.

Conform legislației în vigoare, Olimpia are de primit 1.300.000 de lei de la Consiliul Local, însă până la votarea modificării statutului, acest lucru nu a fost posibil. Proiectul a fost votat în unanimitate de cei prezenți. Consilierul Vasile Fogel a avut o remarcă privind acordarea sumei de bani Olimpiei: „Consiliul Local poate intra în faliment și eu să dau bani Olimpiei. Propun să acordăm bani în limita disponibilităților”, a completat acesta. Iar propunerea a fost votată fără comentarii.

S-a cerut de asemenea o situație clară, mai detaliată decât cea prezentată la ședință. Același consilier Fogel a vorbit despre faptul că datoriile celor de la Olimpia față de Hotel-Restaurant Aurora sunt de 350.000 de lei și nu 30.000 cum a apărut în prezentare.

Așadar, echipa „fanion” a județului Satu Mare nu a primit bani, ci s-a votat cadrul legal prin care poate să i se aloce o sumă mai mică, sau mai mare, în funcție de buget. Din cele declarate de Dan Băbuț, banii ar putea fi votați chiar în ședința ordinară următoare, de pe 30 iulie, iar suma efectivă ar putea fi alocată în august. Tot președintele Olimpiei ne-a spus după ședință că bugetul total al echipei este de 2,8 milioane lei, buget aprobat, din care peste 300.000 de lei din venituri proprii.

Datorii de 580.000 de lei

Conform celor declarate, datoriile totale ale clubului se ridică undeva la suma de 580.000 de lei. Iar conform anului calendaristic, Olimpia mai are de primit 200.000 de lei de la Consiliul Județean și 1.000.000 de lei de la Consiliul Local, acum că are și un nou statut și cadru legal.

Fără echipa a doua?

Echipa a doua a Olimpiei, care a activat sezonul trecut în Liga a IV-a Elite este foarte aproape de desființare. După ce a ratat promovarea și accederea într-o fază superioară a Cupei României, FC Olimpia II are viitorul incert. „Am rămas cu foarte puțini jucători la echipa a doua. O mulțime de tineri au făcut pasul la prima echipă și am rămas fără jucători. Vom avea un sezon important cu juniorii A, așa că ne vom concentra acolo. Republicanii vor evolua tot pe stadionul Someșul, pentru că e singurul loc unde pot juca acești tineri. Vom face o conferință de presă zilele următoare în care vom prezenta noutăți. Am așteptat această aprobare pentru a putea mișca ceva”, a declarat după ședință președintele Olimpiei, Dan Băbuț.

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Marius ANGHEL 21 Jul. 2015, 16:54 Seria 2
Pe aceeași temă