„Modelul Ajax”, preluat de ACS Poli!

Marius ANGHEL 14 Feb. 2013, 15:42 Seria 2

ACS Poli implementează același sistem de joc folosit de seniori la toate grupele de juniori. Modelul brevetat de Ajax Amsterdam mai prevede ca antrenorul unei generații să fie secund la alta. Schimbările de concepție au fost comunicate joi dimineață antrenorilor din cadrul clubului de către vicepreședintele Jackie Ionescu și tehnicianul Valentin Velcea.

Ion V. Ionescu a inițiat ședința în care au fost comunicate principalele schimbări în ceea ce privește pregătirea juniorilor timișoreni. „Cele mai importante decizii luate au ținut de uniformizarea sistemului de joc, urmând ca formațiile de juniori să evolueze în sistemul folosit de prima echipă. Totodată, antrenorii de la juniori vor avea normă dublă. De exemplu, principalul unei formații va activa ca secund la altă grupă și invers”, a declarat profesorul Ionescu pentru acspoli.ro.

Antrenorul principal al divizionarei secunde bănățene a vorbit la rândul său despre deciziile care ar înlesni pe viitor promovarea juniorilor talentați.

    „Le-am explicat colegilor mei ideea, sistemul și concepția de joc a formației de seniori. Ultimele trei categorii de vârstă trebuie să se pregătească în spiritul primei echipe de la ACS Poli. Am discutat și chestiunea unei echipe a doua. Sunt promotorul ideii că tinerii talentați trebuie să aibă parte de un alt tip de competiție, să aibă presiunea, de pildă, a promovării în eșalonul secund. Eu personal aș miza ca tinerii să se lupte pentru accederea în eșalonul secund, în detrimentul câștigării unui titlu național la juniori”, a spus și Valentin Velcea.

Modelul impus la Timișoara aduce aminte de cel al „lăncierilor” olandezi. Tactica echipei de seniori regăsindu-se în jocul tuturor grupelor Academiei de fotbal.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Marius ANGHEL 14 Feb. 2013, 15:42 Seria 2
Pe aceeași temă