Mitriță vrea în Portugalia cu U17! „Sper să conving”

13 Oct. 2011, 10:56 Seria 2
Mitriță vrea în Portugalia cu U17!** „Sper să conving

Convocat la naționala de juniori U17, mijlocașul Alex Mitriță va rata următoarele meciuri pe care Gaz Metan Severin le va disputa în Liga a II-a.
Jucătorul craiovean se află deja la Mogoșoaia și speră să-l impresioneze pe selecționerul Cristian Sava, care pe 20 octombrie va definitiva lotul cu care România va pleca în Portugalia.

„Mă bucură această convocare și sper să conving. Visul meu e să ajung la echipa națională de seniori, dar pentru asta am mult de muncit”, a spus Mitriță.

În Liga a II-a, acesta a jucat sub comanda lui Cosmin Bodea în ultimele minute ale partidelor cu Poli Timișoara (1-2) și Unirea Alba Iulia (0-3), iar în Cupa României a fost introdus în repriza secundă cu Minerul Mătăsari (0-0, 4-3 pen.) și Pandurii II Târgu Jiu (3-2). Convocat la lotul național, Mitriță va rata următoarele meciuri pe care echipa sa de club le va disputa în campionat. „Eu mă pregătesc cu seriozitate și îmi doresc să mai joc în acest tur. Sunt cel mai tânăr din lot, dar îmi va veni și mie rândul să fiu titular la Gaz Metan. Sper ca echipa să câștige aceste două deplasări, de la Arad și Bistrița, dar și următoarele meciuri. Nu știu cât voi sta la lotul național, dar când mă întorc sper găsesc Gaz Metan Severin pe primul loc”, a spus jucătorul născut în februarie 1995.

Nepotul lui Dumitru Mitriță

Alexandru Ionuț Mitriță este nepotul lui Dumitru Dorian Mitriță, fost fundaș la Universitatea Craiova, Electroputere Craiova, SC Heerenveen și Steaua București. În 1990, Dumitru Mitriță debuta în eșalonul secund tot la Severin, la 19 ani fiind împrumutat, pentru un sezon, de la echipa de tineret-rezerve a Universității. „Știu că unchiul meu a jucat la Severin pentru FC Drobeta. Aș vrea să am și eu o carieră ca a lui, însă nu va fi ușor”, a precizat Alex Mitriță.

Articol și foto Mircea OGLINDOIU

13 Oct. 2011, 10:56 Seria 2
Pe aceeași temă