Misiune grea pentru FC Argeș la Timișoara

03 Nov. 2011, 17:35 Seria 2
Misiune grea pentru FC Argeș** la Timișoara

Duelul dintre FC Argeș și Poli Timișoara este unul de tradiție în istoria fotbalului românesc. Cele două echipe au disputat în total 56 de meciuri. Bilanțul acestor întâlniri directe este unul mai mult decât echilibrat, astfel fiecare dintre cele două echipe obținând câte 23 de victorii, iar restul de 10 meciuri s-au terminat la egalitate.

La Pitești, FC Arges a câștigat 19 meciuri și a remizat în alte 7 jocuri, în timp ce bănățenii obținând numai două victorii. Ultimul succes al bănățenilor în Trivale a venit în etapa a doua din ediția de campionat 2006 – 2007, atunci când Poli se impunea cu 2 – 0 la Pitești.

Pe Bega, FC Argeș s-a impus de patru ori, ultima dată când piteștenii au plecat cu toate punctele din fieful Timișoarei, fiind în octombrie 2004, atunci când argeșenii câștigau acolo cu scorul de 2 – 0. Primul meci dintre cele două echipe a avut loc în 1961, atunci când Știința Timișoara învingea pe propriul teren cu scorul de 2 – 0 pe cei de la Dinamo Pitești.

Victorii categorice ale alb-violeților

Din cele 56 de meciuri disputate între cele două formații, trei dintre acestea au fost memorabile pentru piteșteni. Aceștia au reușit de trei ori să administreze înfrângeri severe bănățenilor, vorbind aici de trei victorii la o diferență de patru goluri. Prima dintre ele a venit pe 29 aprilie 1962, atunci când argeșenii câștigau meciul de pe teren propriu cu timișorenii cu scorul de 5 – 1. Peste 14 ani, în ultima etapă a ediției de campionat 1975 – 1976, FC Argeș învingea pe propriul teren pe Politehnica Timișoara tot cu scorul de 5 – 1.

În fine, ultima victorie categorică a piteștenilor în fața echipei de pe Bega a venit în ultima etapă a turului de campionat în ediția 2001 – 2002, atunci când argeșenii conduși magistral din teren de Jean Vlădoiu se impuneau cu scorul de 5 – 1.

Poli Timișoara a câștigat toate meciurile de acasă

Statistica nu prea este de partea echipei FC Argeș, privind evoluțiile celor de la Poli Timișoara de pe teren propriu din actuala ediție de campionat. Astfel, bănățenii au obținut victoria în toate cele cinci jocuri disputate pe propria arenă în actualul sezon competițional. Cu toate acestea, doar o singură partidă din cele cinci jucate până acum pe teren propriu s-au încheiat cu o victorie a timișorenilor la o diferență mai mare de un gol și aici ne referim chiar la jocul din prima etapă a actualei ediții de campionat, atunci când echipa de pe Bega s-a impus cu scorul de 2 – 0 în fața celor de la FC Bihor Oradea.

Sursa: Ziarul Top

03 Nov. 2011, 17:35 Seria 2
Pe aceeași temă