Articolul publicat ieri de ProSport, referitor la rezultatele dubioase înregistrate în ultimele runde din Liga a II-a, a stârnit reacția președintelui FRF Mircea Sandu (medalion), care îi îndeamnă pe președinții de cluburi care se simt „lucrați” de propriii jucători să-i dea pe aceștia pe mâna justiției.
„Sunt convins că în România există case de pariuri care contactează jucătorii de fotbal pentru a influența rezultatele”, a sunat, abrupt, declarația președintelui FRF, Mircea Sandu. Aflat în plin război cu, cităm din comunicatul emis în urmă cu două săptămâni, „mafia pariurilor sportive”, șeful fotbalului românesc, membru în Comitetul Executiv al UEFA, a dezvăluit că forul european va înființa în curând un organism, format din reprezentanți ai poliției, justiției și specialiști în pariuri sportive, care să urmărească „toate ilegalitățile produse de acest fenomen ce a căpătat o amploare fără precedent”.
„România se va ralia fără ezitare acestui proiect”, ne-a mai declarat președintele FRF, cel care până în momentul în care va începe să funcționeze „poliția pariurilor” are un sfat pentru toți conducătorii de cluburi care se simt trădați de interesele financiare ale propriilor jucători: „Dacă simt orice ilegalitate, să nu ezite să anunțe organele competente!”
„Există o adevărată tagmă a jucătorilor!”
După luările de poziție ale lui Georgică Cornu și Gheorghe Zotic, ieri a ieșit la rampă și președintele Dunării Galați, Auraș Brașoveanu. „Da, domnule, sunt convins că aceste lucruri se întâmplă. Sunt acțiuni întreprinse de o adevărată tagmă a jucătorilor, care colaborează între ei, se sună și se pun de comun acord asupra unui anumit rezultat. Nu știu dacă sunt în cârdășie cu casele de pariuri, dar poate că nici nu e nevoie. Un lucru este cert. Noi, conducătorii, suntem puși în fața faptului împlinit și nici nu avem pârghiile necesare pentru a-i pedepsi. Dacă îi reziliez contractul, trebuie să i-l și plătesc, pentru că nu pot să justific în niciun fel încheierea colaborării”, ne-a declarat Brașoveanu.