Mihăiță Ianovschi îl înfundă pe Penescu!

13 Mar. 2012, 15:41 Seria 2
Mihăiță Ianovschi** îl înfundă pe Penescu!

Magistrații de la Tribunalul Prahova au judecat ieri un nou termen în dosarul „Mi­tă pentru Arbitri”, în ca­re pa­tronul lui FC Argeș este acuzat că le-a dat șpa­gă mai multor arbitri și obser­va­tori pentru a ajuta echi­pa alb-violetă la meciurile din Liga I.

În fața instanței s-au prezentat Cornel Penescu, fostul șef al CCA, Gheor­ghe Constantin, fostul vi­­ce­președinte al arbitrilor, Mar­cel Li­că, foștii arbitri Sorin Corpodean, Io­nică Serea, Aurelian Bogaciu, dar și Florin Prunea, fostul director al Departamen­tului Relații Inter­na­ți­onale din cadrul FRF. Judecătorii l-au audiat ieri pe arbitrul piteștean Mihăiță Ianovschi, cel mai im­por­tant martor al DNA în acest pro­ces. Aproape trei sferturi de oră, Ia­novschi junior le-a povestit ma­gis­traților cum a început Penescu să racoleze arbitri: „Domnul Pe­nescu m-a întrebat dacă știu arbitri cu ca­re se poate vorbi pentru me­ciurile lui FC Argeș și dacă pot să-i pun în legătură cu Liviu Făcă­leață, fostul director al societății Pic. Am vorbit cu Bogaciu, Corpodean, Mar­tiș și cu Serea. Cu Bogaciu e­ram într-o relație de prietenie mai veche, am fost și la nunta lui, iar în­aintea par­tidei FC Argeș – U Cra­iova, pe care urma s-o arbitreze, a venit la mine acasă. I-am spus că va sosi și Fă­că­leață. Știu că Fă­că­leață și Bo­ga­­­ciu se cunoașteau înainte de a se întâlni la mine a­casă”, a spus fos­­tul arbitru, care în prezent este an­trenor la Școala de Fotbal Dani Coman.

Penescu: „Să ne zică și cum ducea Moșul, cu renii”

Ianovschi a relatat magistraților și un episod în care Făcăleață i-a ce­rut să-l pună în legătură cu centralul So­rin Corpodean, pentru a-i oferi aces­tuia un cadou: „În preaj­ma Crăciunului 2008, m-a sunat Făcăleață să mă roa­ge să-l pun în l­egătură cu Cor­po­dean. El se ducea la Oradea și dorea să treacă în drum pe la locuința dom­nului Corpo­dean. Mi-a spus așa: Vreau să trec pe la Corpodean, că vine a­cum Moșul. Ulterior, Făcăleață mi-a spus că e ok cu Bogaciu și cu Cor­po­dean”. Cornel Penescu, care a fost și el prezent în sală, a reacționat, râzând la declarația lui Ianovschi: „Să ne zică și cum ducea Moșul, cu renii?”.

Sursa: Curierul Zilei

13 Mar. 2012, 15:41 Seria 2
Pe aceeași temă