„Mi-a venit mintea la cap și nu mai fac prostii!”

13 Oct. 2011, 14:18 Seria 2
„Mi-a venit mintea la cap** și nu mai fac prostii!

După opt etape din acest tur de campionat, FC Argeș ocupă un nesperat loc III în clasament, cu 15 puncte, cu trei mai puține decât liderul Poli Timișoara. Un mare merit în acest parcurs al echipei alb-violete îl are atacantul Rover Cârstea, ca­re a reușit să mar­cheze 10 goluri. Cârstea este cel mai bun marcator din cele două serii ale ligii secunde și are mari șanse să ajungă la o echipă de Liga I, dacă va evolua la fel de bine în continuare. Atacantul piteștean explică secretul acestor evoluții.

„Contracandidatele vor mai greși”

Te așteptai la acest parcurs de campionat?
– Sincer să fiu, nici eu nu mă aș­teptam la acest parcurs. Stăm destul de bine în clasament. Cred că ni­meni nu s-a așteptat la a­cest parcurs bun. Avem o sin­gură înfrângere în opt etape. Mulți se așteptau ca, după re­zul­tatele din amicaluri, să fim pe ultimul loc în clasament, dar am dat toate calculele peste cap.

Care este secretul acestor rezultate?
– Acum suntem un grup mai unit de­­­cât anul trecut. Suntem mai serioși la an­tre­na­men­te. Avem același lot de jucători ca și anul tre­cut, cu mici excepții. An­tre­norul știe să ne mo­tiveze atît la antrenamente, cât și la jocuri.

Poate FC Argeș să se implice în lupta pentru promovare?
– În opinia mea, eu cred că avem șanse reale. Timișoara și Bis­trița, chiar dacă sunt con­siderate principalele favorite, s-au încur­cat și ele până acum. Sunt con­vins că și de acum încolo vor mai face pași greșiți. Important este să nu mai facem noi. A­bordăm fiecare partidă numai la victorie, însă trebuie să și putem câș­tiga, indiferent de numele adver­sarului.

„Mă concentrez acum doar pe fotbal”

Ești mulțumit de banii pe care îi câștigi acum la FC Argeș?
– Da. Suntem cu primele la zi pentru meciurile câștigate. Se poate și mai bine. Dacă aș ajunge la o echipă de prima divizie, sunt sigur că m-aș realiza și din punct de vedere financiar. Câștigurile sunt mai mari în Liga I decât în Liga a II-a.

Cum explici evoluțiile tale de până acum?
– Acum mi-a venit și mie mintea la cap. Mi-am propus să nu mai fac prostii. M-am mutat la cantonament și am scăpat de naveta pe care o făceam zilnic de la Mioveni. Sunt mult mai liniștit și pot să mă concentrez doar pe fotbal, care acum este cel mai important pentru mine.

Urmează jocul cu FC Bihor. La ce să ne așteptăm?
– Eu îmi doresc foarte mult să câștigăm, însă rămâne de văzut dacă vom și putea. Meciul se anunță unul foarte greu, pentru că Bihorul are același lot ca și în sezonul trecut, când au promovat. Ei nu stau prea bine în clasament și vor veni la Pitești să recupereze punctele pierdute. Sunt convins că va fi un meci spectaculos, cu multe goluri. Eu sper ca noi să înscriem cu un gol mai mult decât adversarul și să luăm cele trei puncte puse în joc.

„Vreau să dau câte un gol pe partidă”

Ce îi lipsește echipei pentru a se lupta de la egal la egal cu cele două contracandidate?
– Cred că jucătorii experimen­tați pe care îi au cele două e­chipe. Atât Bistrița, cât și Ti­mi­șoara au fotbaliști cu nume care pot face diferența. Noi nu avem în lot jucători cu mare ex­pe­riență, însă încercăm să facem față cu tinerețea și entuziasmul nostru.

Care este punctul slab al echipei?
– Cred că apărarea. Am primit foarte multe goluri, chiar dacă am și dat. Trebuie să fim mai atenți în defensivă și să nu mai primim, pentru că pierdem punc­te importante. Aici se va fa­ce diferența la final.

Ai marcat 10 goluri în opt etape…
– Dacă îmi spunea cineva înainte de începerea sezonului că voi reuși să dau gol meci de meci, îi ziceam că este nebun. Nici eu nu mă așteptam să am o medie așa de bună. Mi-am făcut treaba pentru echipă și sper să o fac și de acum încolo. Mai sunt șapte etape de jucat și sper să dau câte un gol pe meci.

„Sper să ajung în Liga I”

Ce ar însemna pentru tine un transfer la o echipă de Liga I?
– Ar fi un vis împlinit. Scopul meu acesta este de când m-am apucat de fotbal. Eu am bifat până acum trei meciuri în prima divizie: cu Urziceniul, Ceahlăul și FC Na­țional, iar la cel cu Dinamo am fost re­zervă. Sper să joc cât mai mult în a­cest eșalon.

Sunt oferte pen­tru tine?
– Cei din con­du­ce­rea clubului nu mi-au spus nimic până acum, însă sunt sigur că evoluțiile me­­le au atras atenția e­chi­pelor din Liga I. Sper să ajung și eu să joc pentru o echipă bună. Nu am nicio preferință. Vreau doar ca ur­mă­toa­rea for­mație la care o să e­voluez să fie în prima jumătate a clasamentului.

Sursa: Curierul Zilei

13 Oct. 2011, 14:18 Seria 2
Pe aceeași temă