Metalul, la ultimul meci în Liga 2, cât și la Reșița. Gurgu nu e interesat de „jocurile de culise”, iar Rufă se pregătește de procesul cu primăria

Marius ANGHEL 03 Jun. 2016, 13:45 Seria 2

După ce în ultimele două sezoane din campionatul Ligii 2 s-a clasat pe locuri 4, respectiv 3 în play-off-ul Seriei a II-a, de fiecare dată fiind una dintre echipele care au pus probleme cluburilor ce până la urmă au reușit promovarea, Metalul Reșița pune punct sâmbătă prezențelor în eșalonul secund la capătul unui campionat de coșmar în care războaiele interne și problemele financiare au măcinat-o. Gruparea bănățeană va primi vizita, de la ora 11:00, a echipei CSM Râmnicu Vâlcea și probabil va înregistra o nouă înfrângere în acest campionat, oltenii având nevoie de măcar un punct pentru a se salva matematic de la retrogradare. Acesta ar putea fi ultimul meci al Metalului în Valea Domanului după ce acționarul principal, Cătălin Rufă, a anunțat că își va muta echipa într-o altă localitate din România.

Metalul Reșița are -10 puncte în clasamentul play-out-ului Seriei a II-a, turneu în care în cele nouă meciuri desfășurate până acum a înregistrat un singur egal și opt înfrângeri. Golaverajul este unul dezastruos, 3 goluri marcate și 20 primite. Totuși, antrenorul Carol Gurgu își pune mari speranțe în jocul de mâine și nu se gândește la eșec. „Acest meci cu Vâlcea are miză, pentru că noi am făcut un joc foarte bun la Pâncota. Ca de fiecare dată, am luat gol pe o greșeală personală, dar chiar am jucat foarte bine. Sper ca băieții să aibă ambiție și să joace exemplar, fără greșeli personale și să înscriem și să câștigăm. Vâlcea vine după câteva jocuri, cred eu, nu foarte bune, dar vine cu tot lotul, așa am fost informat. Ei vin la Reșița să câștige, pentru că dacă nu câștigă la noi vor avea probleme în clasament și e posibil să retrogradeze. Momentan nu avem probleme de lot, toți jucătorii sunt valizi, abordăm jocul cu încredere și sper să câștigăm”, a spus Gurgu, citat de Express de Banat.

Fostul șef al clubului din Zăvoi, Cătălin Rufă, actualmente acționar majoritar la Metalul Reșița crede că echipa sa nu poate pune probleme Vâlcii în ultima etapă din play-out, în Valea Domanului. „Metalul nu a bătut pe nimeni, a scos doar un egal cu Tărlungeni, ar fi culmea să îi bată pe Vâlcea. Dacă CSM pierde la Reșița, atunci se poate desființa. Actuala echipă a Metalului nu mă reprezintă cu nimic, la cum văd eu fotbalul, a fost încropită de antrenor, doar ca să continue campionatul. Eu nu am mai mers la meciuri de mult timp, nu voi merge nici acum. CSM mai are jucători buni, precum Vasile, Pîrvulescu, Neagoe, Firțulescu, Dumitrașcu, dar este clar că nu este o echipă bună, altfel nu ar fi avut aceste rezultate negative. În mod normal, CSM nu trebuie să aibă probleme la Reșița, are un lot mult mai bun”, a spus Rufă pentru Liga2.ro.

Gurgu: „Jocurile de culise nu mă interesează”

Tehnicianul Metalului nu știe deocamdată ce soartă va avea clubul, dacă va continua la Reșița sau va fi mutat de patronul Cătălin Rufă. „De-abia săptămâna viitoare vom afla mai multe despre soarta echipei, jocurile de culise nu mă interesează. Pe mine mă interesează doar echipa, mă interesează ca acești copii să termine play-out-ul cum trebuie, cu fruntea sus, pentru că ei și-au făcut datoria, indiferent de greutățile prin care am trecut, cu bani, fără bani. Important este să ducem până la capăt acest campionat și chiar dacă am avut înnfrângeri pe linie, eu zic că jucătorii s-au autodepășit, întrucât trebuie să ținem cont că am trecut și trecem prin greutăți financiare. La capitolul calitate sunt într-adevăr multe lucruri de pus la punct, ținând cont că jucătorii au venit din Liga a IV-a și Liga a III-a. Ne punem ușor-ușor la punct, sperăm să terminăm acest campionat cu fruntea sus, fără să avem anumite reproșuri din altă parte. Îmi pare rău că suntem echipa care a făcut doar un egal și avem puține goluri marcate, dar ne ducem crucea până la capăt și sper ca după meciul cu Vâlcea să ieșim cu fruntea sus de pe teren”, a mai spus Carol Gurgu.

În schimb, Cătălin Rufă se pregătește de un proces îndelungat cu Primăria Reșița pentru a-și recupera banii neprimiți de la autoritățile locale, omul de afaceri anunțând, pentru Liga2.ro, că își va lua cu siguranță echipa și o va muta în altă parte în această vară. „Am fost notificat că în vară mi se întrerupe contractul cu Primăria Reșița, joi va merge acolo tatăl meu, ca împuternicit, să semneze actele. Apoi voi da în judecată Primăria Reșița, pentru că Metalul are de recuperat sume mari de la Primărie, în 1-2 ani, clubul va obține acești bani. Toată lumea mi-a strigat că sunt eu impostor și nu dau bani la Reșița, dar s-a văzut până la urmă cine a fost impostorul acolo. Cu siguranță plec în această vară de la Reșița, nu știu încă unde, să vedem și dacă nu cumva vom continua la Liga a II-a. Sunt opt echipe cu mari probleme, care sunt în pragul desființării, precum Poli, Petrolul, Cluj, Brașov, Ceahlăul, Baia Mare, Farul și Buzău și care nu știu dacă iau startul tot la Liga a II-a”, a mai spus Rufă.

Meciul Metalul Reșița – CSM Râmnicu Vâlcea, din etapa a 10-a a play-out-ului Seria a II-a a Ligii 2, se joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul „Mircea Chivu” din Reșița.

Foto: Marian CĂ‚RĂ‚VAN (Express de Banat)

Marius ANGHEL 03 Jun. 2016, 13:45 Seria 2
Pe aceeași temă