La finalul acestei săptămâni noul campionat al Ligii a 2-a, ediția 2015-2016, ia startul cu o mulțime de echipe noi: șase retrogradate din Liga 1 și cinci nou-promovate din Liga 3. În această ultimă categorie se încadrează și UTA Bătrâna Doamnă, un club nou adoptat de suporterii utiști după ce echipa lor a ajuns la desființare. Ajuns în liga secundă după două promovări consecutive, UTA B.D. va avea parte de un debut de foc în noul sezon. La Arad vine Gaz Metan Mediaș, iar pe parcursul campionatului va da peste alte echipe de tradiție sau puternice ca FC Brașov, Universitatea Cluj, CS Mioveni, Olimpia Satu Mare, CSM Râmnicu Vâlcea, FC Bihor sau FCM Baia Mare. Până atunci însă, gruparea arădeană debutează oficial într-un meci de Cupă, astăzi, de la ora 17:30, la Lugoj, cu CSM, în turul IV.
Despre debutul în noul sezon, obiectiv, lot, adversari și suporteri a vorbit într-un interviu pentru site-ul oficial al clubului Alexandru Meszar, inițiatorul proiectului UTA Bătrâna Doamnă.
– Ne apropiem de un moment mult așteptat, revenirea UTA-ei în liga secundă. Cum se „numără invers” din interior?
– Cu nerăbdare, dar totodată palpitant, cu multe emoții, și datorită lucrărilor la stadion. Dorim ca locația în care ne desfășurăm activitatea să fie una decentă dar totodată cochetă și să existe confort mai mare pentru public. Debutăm direct cu o echipă care vine direct din Liga I, al cărei obiectiv e clar, promovarea. Abia așteptăm să înceapă!
– Obiectivul echipei a fost anunțat, construirea unei echipe care să poată lupta pentru promovare atunci când orașul va da semnalul că se poate declanșa atacul. S-a schimbat ceva?
– S-a schimbat, pentru că atunci când am declarat noi acest obiectiv nu s-a știut că retrogradează cinci sau șase echipe din serie. În acest caz nu putem avea obiectiv clar de reorganizare și întinerire, trebuie să avem grijă să nu fim echipă retrogradată. Avem obiectiv principal evitarea retrogradării dar și construirea. Dorim play-off, ca apoi să putem construi mai mult. Din păcate, de presiune nu am scăpat, deoarece retrogradează multe echipe. Anul trecut n-a fost presiune în liga a II-a, puteai să construiești.
– Campania de transferuri din vară include trei fotbaliști arădeni cunoscuți publicului (Gligor, Polgar și Manea), doi portari bine cotați (Miron și Anca-Trip), plus un mijlocaș (Sorian) și un atacant (Curtuiuș) cu cărți de vizită bune. Lângă ei și lângă fotbaliștii rămași vine un grup de juniori din curtea proprie (Man, Jorza, Tănase, Lazăr, Mara etc). Câteva comentarii pe marginea lotului?
– Lotul este alcătuit pentru cele două obiective anunțate mai înainte. Clar, tinerii sunt pentru construcție, iar cei consacrați, pentru play-off. A trebuit combinat. Dacă nu retrograda așa un număr mare de echipe, poate mergeam pe tineret. Dar este greu să începi campionatul numai cu jucători tineri într-un așa sistem competițional.
„Tragerea la sorți a fost perfectă pentru UTA”
– UTA e într-o serie cu Mediaș, U Cluj, FC Brașov, FC Bihor sau alte echipe care au reprezentat sau reprezintă poli importanți în istoria fotbalului românesc. Vor contribui întâlnirile din sezonul 2015-2016 la regăsirea senzațiilor de odinioară?
– Emulația este în ascendență, de la primul meci al nostru din Liga a IV-a. Suntem într-o etapă în care interesul pentru echipă crește vizibil. Tragerea la sorți a fost perfectă pentru UTA din acest punct de vedere.
– De când s-a pornit pe noul drum, proiectul UTA nu și-a schimbat principiile enunțate atunci. Tot neschimbați au rămas și partenerii, mă refer la oraș și suporteri.
– Suntem într-o fază în care putem spune că echipa este a Aradului. Orașul, cu tot ce este, susține această echipă. Fiecare cetățean care locuiește în Arad sau plătește impozite în Arad poate să spună că UTA îi aparține.
– Ce le transmite clubul suporterilor la început de sezon?
– Ne bucurăm că sunt mulți, că se vede tendința de a fi și mai mulți. Sperăm să-i putem mulțumi cu un joc și cu rezultate pe placul lor.