Mașina de goluri! Rover are șapte reușite în șase etape

30 Sep. 2011, 12:50 Seria 2
Mașina de goluri!** Rover are șapte reușite în șase etape

N-a reușit-o Rooney sau Messi, ci un jucător din Liga a II-a din România: Rover Cârstea (22 de ani) a înscris în total de șapte ori, cel puțin un gol în fiecare din cele șase etape disputate până acum cu FC Argeș. Rooney era deținătorul recordului din acest debut de sezon, dar acesta nu a jucat în etapa a șasea din Premier League, așa că nu a avut cum să marcheze.

FC Argeș este surpriza plăcută a actualului sezon, ocupând locul 3 după șase etape, cu un punct mai puțin decât Bistrița și Timișoara. Însă această performanță nu ar fi fost posibilă fără prestația excelentă a lui Rover Cârstea, care a marcat șapte din cele 13 goluri ale echipei sale. Dar mai presus de toate stă recordul său aparte, Rover înscriind meci de meci fără excepție. Ba mai mult, cu Chindia a reușit o „dublă”.

Rover dintr-un film, și nu marcă de mașină

Mamei fotbalistului i-a plăcut foarte mult numele Rover, al unui copil dintr-un film văzut pe când era gravidă, și așa i-a pus numele bebelușului. Născut și crescut în Mioveni, a ajuns de mic la FC Argeș, după ce și-a impresionat vecinii cu driblingurile de pe maidan. Eduard Augustin i-a fost primul antrenor și al doilea tată. A jucat numai pentru FC Argeș, stând pe bancă pentru prima dată la echipa mare sub bagheta lui Dorinel Munteanu la meciul cu Dinamo din 15 aprilie 2007, la București.

Era să dea gol din foarfecă la debut!

În același an, regretatul Constantin Cârstea i-a oferit debutul din postura de rezervă în meciul cu Urziceni din 9 mai, în Trivale. A fost la un pas de un debut fenomenal, trimițând din foarfecă puțin pe lângă poartă. Titular avea să fie zece zile mai târziu, cu FC Național, în ambele meciuri jucând ca mijlocaș stânga. Au urmat două sezoane și jumătate la „satelit”, unde a fost reprofilat ca atacant de antrenorul Cornel Iliescu, și apoi revenirea la prima echipă a lui FC Argeș, în returul campionatului 2009/2010. Sezonul trecut a fost marcat de o serie de momente mai neplăcute pentru Rover, cauzate și de lipsa de seriozitate, dar în această vară băiatul s-a maturizat și a devenit golgheterul Ligii a II-a.

Sunt bucuros că am putut să îmi ajut echipa cu golurile mele. Sper să joc cu FC Argeș în Liga I
Rover Cârstea, atacant FC Argeș

DORINȚĂ‚ / Urmează golul cu călcâiul

Interesant este că Rover Cârstea a reușit golurile din acest sezon prin mai multe procedee. A marcat de la punctul cu var, a marcat cu capul, cu scăriță și din foarfecă. Bun executant de lovituri libere, conform spuselor sale, Rover și-a propus ca următorul gol să îl dea dintr-un astfel de procedeu sau chiar cu călcâiul!

RIVALI / Se luptă cu jucători din Malta și Grecia

După ce am căutat îndelung pe site-ul de statistici soccerway.com, am găsit alți doi jucători în aceeași situație cu Cârstea. Este vorba despre brazilianul Edison Luis, care evoluează la Hibernians Paola (Malta, Liga I), și despre argentinianul Leto, de la Panathinaikos. Primul are șapte goluri în cinci meciuri consecutive, iar al doilea doar trei în tot atâtea meciuri, deoarece echipa sa a avut un program mai lejer. În schimb, Rooney, de la Manchester United, cu nouă goluri în cinci meciuri, a ieșit din cursă după ce s-a accidentat și a ratat în weekend meciul cu Stoke City.

Data și locul nașterii:
24.08.1989, Mioveni

2011/12: 6 m / 7 g
2010/11: 21/5
2009/10: 1/0
2008/09: a jucat la FC Argeș II
2007/08: a jucat la FC Argeș II
2006/07: 2/0

ª A debutat la 17 ani și 8 luni
ª A jucat la început ca mijlocaș stânga
ª Poartă și prenumele tatălui: Ionel
ª Idolul său este Luis Nazario Lima „Ronaldo”
ª Dacă nu s-ar fi făcut fotbalist, ar fi ales handbalul
ª Este fan Rapid și Real Madrid, dar nu ar refuza o ofertă de la Dinamo sau Steaua
ª Născut în Mioveni, face naveta la meciurile Argeșului

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

30 Sep. 2011, 12:50 Seria 2
Pe aceeași temă