Marțian – păzit de bodyguarzi, jandarmi și polițiști la revenirea la Arad!

Marius ANGHEL 21 Nov. 2013, 11:17 Seria 2
Marțian** - păzit de bodyguarzi, jandarmi și polițiști la revenirea la Arad!

Probabil, dacă nu era convocat de Administratorul Judiciar la ședința pentru prezentarea tabelului preliminar al creditorilor clubului UTA, Adrian Marțian nu catadicsea să apară la Arad. Așa, însă, dejeanul s-a „blindat” cu zece bodyguarzi de la o firmă de pază din Satu Mare și cu avocatul Dan Idita și a ajuns ieri în Calea Aurel Vlaicu în jurul orei 15,30. Aici a fost întâmpinat de aproximativ 30 de suporteri foarte porniți împotriva lui, după ce i-a făcut „drogați” și a declarat că mută echipa la Jucu, Sibiu sau Cisnădie. Auto-intitulatul patron al „Bătrânei Doamne” a „cules” înjurături înainte de a intra în sediul clubului, „cefele late” postându-se la intrare pentru a evita un eventual linșaj din partea suporterilor.

Scandal în jurul președintelul SCU

Fanii au fost extrem nemulțumiți de faptul că polițiștii le-au permis angajaților firmei de pază din Satu Mare să pătrundă în curtea clubului, iar ei au fost ținuți la ușă. Din informațiile lor, ca administrator al stadionului „Francisc Neuman”, doar Primăria ar fi avut dreptul să comande un „filtru”, iar evenimentele riscau să degenereze. A fost momentul în care, Dan Proca, liderul Suporter Club UTA, a ieșit în fața stadionului pentru a calma spiritile, riscând să nu mai fie lăsat să intre în sala de ședințe de angajații lui Marțian. Dejeanul a intervenit și i-a făcut drum lui Proca, fără care adunarea generală a creditorilor nu ar fi putut începe. Liderul SCU, în calitate de angajat al clubului după noile norme ale Federației ce prevăd prezența unui reprezentant al suporterilor în conducerea grupărilor fotbalistice, era îndreptățit să se înscrie la masa credală pentru a-și recupera salariile neachitate de Marțian.

Insistențe pentru creanța lui Catanzariti

Din capul locului, Marțian i-a cerut fostului său partener de la conducerea clubului UTA să recunoască actul prin care i-ar fi cedat creanța sa, prin care dejeanul ar fi devenit majoritar la masa credală cu 51,3%. Însă, din moment ce pseudo-patronul arădenilor nu a respectat înțelegerea și nu i-a achitat lui Giovanni Catanzariti cei 100 de mii de euro în schimbul creanței până la data de 9 septembrie, raporturile de forțe au rămas cele dinaintea înțelegerii notariale parafate în noaptea de 29 spre 30 august.

Comitet din 5 membri

În fine, ședința a început în jurul orei 16,50, iar o oră mai târziu era deja gata. Administratorul judiciar, reprezentat prin Dan Urse, a expus tabelul cu creditorii, care arată astfel: 27,40%, – Finanțele, 2,31% – salariații, 36,84% – creditori salariali și chirografarii (aici s-a înscris și creditorul majoritar Giovanni Catanzariti), 22,34% – Adrian Marțian, 2,48% – clubul Atletico, 0,01% – Dan Proca. În urma acestor procente, s-a propus formarea unui Comitet de Creditori ce ar fi trebuit să numere trei persoane, numai că el a fost extins la 5, după ce avocatul lui Marțian a amenințat cu contestația. Prin urmare, acesta îi cuprinde pe: reprezentantul Finanțelor (probabil juristul Călin Mitran), cel al angajaților, Dorin Stana, cel al clubului Atletico, Alexandru Meszar, Adrian Marțian și Dan Proca. În acest organism, Marțian este minoritar și așa va rămâne chiar și după câștigarea eventualei contestații depuse pentru recunoașterea altor sume cu care ar fi creditat clubul și care nu au fost recunoscute de Administratorul Judiciar.

Procedură confirmată

Apropos, juristul Finanțelor a propus schimbarea Administratorului Judiciar, propunând Casa de Insolvență Oprean & Oprean, însă solicitarea nu a fost aprobată. Nici Adrian Marțian nu pare a-i mai agrea pe Dinu, Urse și Asociații, dar fiindcă nu a avut pregătită o altă variantă, Administratorul Judiciar a rămas același. „Chiar dacă prezența nu a fost de sută la sută, lipsind printre alții reprezentanții Primăriei sau firmei Transdara, am bifat toate punctele de pe ordinea de zi. Chiar dacă, probabil, vor exista contestații din partea creditorilor, am confirmat procedura și procedura de insolvență merge mai departe”, ne-a declarat avocatul Iulian Zaharia.

4.981.348.39 de lei sunt creanțele admise ieri de Adunarea Creditorilor de la FC UTA SA, iar tabelul preliminar cuprinde nu mai puțin de 65 de creditori.

Trică, contract nou cu obiectiv 7 puncte din 12 posibile

Fiindcă tot a fost la Arad, Adrian Marțian a fost întrebat din nou dacă mai are de gând să mai finanțeze gruparea „textilistă”. Urgențele ar fi achitarea baremurilor de arbitraj de la meciurile cu Metalul Reșița și FC Bihor și, bineînțeles, achitarea salariilor pe luna septembrie. Dejeanul s-ar fi lăudat că are bani de toate, însă a condiționat încă odată finanțarea de plecarea lui Eugen Trică de la echipă.

La propunerea celor prezenți miercuri la adunarea generală a creditorilor, s-a mers pe următoarea variantă: fostul internațional să mai stea pe banca arădenilor restul de patru meciuri rămase de disputat până la pauza de iarnă, din care are sarcina să scoată minimum 7 puncte pentru a se lua în calcul o eventuală prelungire a înțelegerii. 

Oricum, lui Trică trebuie să i se facă un nou contract și asta pentru că cel vechi a fost denunțat la Federație, iar putere în acest sens o au administratorul judiciar și cel special.

În tot acest timp, Marțian poate alege între a da sau a nu mai da bani în Calea Aurel Vlaicu, aspect care nu-l prea mai interesează pe antrenorul echipei. „Nu mai doresc să-mi fie asociat numele cu acel personaj, pentru mine nu mai există demult. Că mai dă bani sau nu, pentru mine e totuna. Vom plăti din nou baremurile de arbitraj prin eforturi propri, iar salariile nu sunt o urgență. Am vorbit cu băieții în vestiar și cu toții am fost de acord să ne concentrăm pe aceste ultime patru meciuri ale anului. Obiectivul meu și al jucătorilor este maximum de puncte, nu știu despre nicio înțelegere condiționată de obținerea a 7 puncte. Important este ca oamenii din Arad să strângă rândurile, cum au și început deja, iar noi să ne facem treaba pe gazon”, ne-a declarat Eugen Trică.

Concluzii

Marțian va pleca din Arad cu tot cu „cefele late” din Satu Mare și, probabil, nu va lăsa niciun ban la club. În schimb, din câte am aflat noi, și-ar fi plătit cu 1700 de euro avocatul, în timp ce utiștii, antrenori, jucători, suporteri și eventuali sponsori să rămână să rezolve cum pot problemele arzătoare de la club. În schimb, echipa pare să fii câștigat trei-patru săptămâni de liniște, în care și-ar putea juca în mare măsură menținerea în Liga a 2-a mai ales cu ocazia meciurilor cu Mioveni și Olimpia Satu Mare.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 21 Nov. 2013, 11:17 Seria 2
Pe aceeași temă