Marțian nu mai vrea să continue la UTA: „Mă caută ei să îmi dea banii înapoi”

Marius ANGHEL 06 Aug. 2013, 12:55 Seria 2
Marțian nu mai vrea să continue la UTA:**

Adrian Marțian a susținut astăzi că nu va mai continua la UTA, simțindu-se blocat în orice a încercat să facă de cel care i-a fost partener din primăvară, Giovanni Catanzaritti.

„Cu cât mi-am dorit mai mult să facem ceva, cu atât mi s-au pus mai multe piedici și mi s-a obturat interesul de a face ceva bun și de a promova. Oamenii care spun că sunt cu fotbalul la Arad au contribuit la îndepărtarea mea. Eu, ce am promis, m-am ținut de cuvânt. Dar în urma unor controale mai amănunțite am descoperit altceva la club. Nu mi-am dorit să renunț, sunt un luptător, deși s-au adunat câteva suporteri care m-au aplaudat la început, iar apoi m-au înjurat”, a precizat Marțian, menționând că s-a simțit trădat și de Gheorghe Constantin, pe care chiar el l-a adus în club.

„Și pe Hristos l-au trădat tot oamenii lui. Un om puternic trece peste lucrurile astea, dar ce e mai dureros, eu fiind în Franța și încercând să stabilesc un parteneriat cu Ajaccio, m-am trezit cu jucătorii aici (n.r. se referă la ziua reunirii inițiată de Giovanni Catanzaritti). Unii au făcut și mișto că nu știam de reunire. Știam că ei trebuie să vină, dar nu știam că au venit atunci, în acel moment. Normal, noi stabilisem ca luni să se prezinte. Am convenit să le dau niște bani chiar și așa, deocamdată tot eu sunt cel care investește, deși se vehiculează de către mulți oameni cu bani în Arad că nu e așa. Probabil domnul Giovanni și domnul Costică (n.r. Constantin) au dorit să demonstreze că eu n-o să plătesc, dar poate gândesc greșit. Costică îmi spunea în fiecare zi că pleacă, dar n-a mai plecat, a stat să ia bani. În fine, i-am plătit pe răspunderea mea pe jucători, am discutat cu fiecare în parte, au fost foarte mulțumiți. Iar acum nu mai recunosc niciun contract (n.r. Marțian a arătat presei contractele semnate de Ion, Ivănică, Crîstoiu, Briceag, Dulcea, Firțulescu și Roșca), motivând că doar Giovanni decide la UTA. Ușor, ușor, toți acești jucători, se pare că au fost convinși de aceiași oameni să se ducă înapoi. Cât timp iei bani și pleci, ca un nesimțit, ești trădător. Domnul Constantin crede că dacă merge la Măciuca scapă de probleme, dar trădătorii care se plimbă așa, ca și femeia ușoară dintr-un loc în altul, nu valorează nimic și nu au caracter!”, a tunat Marțian.

Neagă că vroia banii TV

La Arad s-a speculat mult că Giovanni Catanaritti ar fi decis să-l despăgubească pe Marțian cu banii proveniți din drepturile TV în cazul în care UTA promova. Dar Marțian a dezmințit ipoteza. „Nu am venit la UTA să iau banii de la televiziune. Am auzit că am hârtie că dau 300,000 și el îmi dă 600,000 dacă UTA promovează. Chiar îl rog pe Giovanni, că tot sunt mare cămătar, să arate hârtia. Oricum, nu mă pot duce la bancă, nu am drept de semnătură. Nu știu de ce se inventează atâtea chestii. Eu l-am adus pe Stângă, am zis să facem echipă nouă, Ajaccio ne dădea 8 jucători, plătiți de ei, am vorbit cu alți 6 din America de Sud. Cu cine să fac ceva, când oamenii în loc să te ajute numai te încurcă? Jucătorii au fugit toți. Cum să fac să fie stabilitate?”.

Mingea trece iar la Giovanni?

„Nu știu ce se va întâmpla. Eu nu mai vreau să continui. Plec de la Arad. Mă caută ei să îmi dea banii înapoi”, sună concluzia care aduce și mai multă confuzie cu privire la viitorul UTA-ei. Teoretic, UTA rămâne tot a lui Giovanni Catanzaritti, care e așteptat să facă următoarea mutare. Dar, în tonul ultimelor evenimente, e prea riscant de anticipat orice, mai ales că italianul afirmase după oferta de la Atletico, pe când încă se afla în Italia, că în câteva zile urma să fie plecat din club, fie în favoarea lui Marțian, fie în favoarea lui Marius Țucudean…

A reapărut Monac, piteștenii – în expectativă

Coincidență sau nu, ultima zi a lui Adrian Marțian la UTA a însemnat prima zi la club în noua stagiune a lui Cristian Monac. Jucătorii „alb-roșii” au fost de-a dreptul șocați când l-au văzut intrând pe ușa vestiarului pe atacantul de 19 ani, mai ales că în această seară era programată doar un antrenament facultativ. Nu e exclus ca tânărul „textilist” să fi aflat că nu va mai avea de-a face cu omul de afaceri clujean și s-a prezentat în sfârșit la echipa de care ar fi dorit să se despartă în favoarea Vasluiului.

Sau, poate, Monac a dorit să-l reîntâlnească pe Alin Marcu, un alt fotbalist de bandă dreaptă cu care a fost coleg la Rimini și care de astăzi se antrenează cu UTA. Același lucru e valabil și pentru Marco Enciu, atacantul care aparține de ACS Poli Timișoara și care, la un moment dat, era dat în curtea Sebișului. În expectativă sunt și Ion, Ivănică și Cîrstoiu, care ar fi lăsat să se înțeleagă că ar dori să-și respecte înțelegerile cu „Bătrâna Doamnă” cu condiția să existe o variantă sigură de continuitate.

Suporter Club UTA – ultimele soluții

Organizația suporterilor utiști, care deține dreptul exclusiv asupra siglei, numelui și culorilor UTA-ei înregistrate la OSIM, iese din nou în public, după ultimele răsturnări de situație de la UTA. Perspectivele clubului alb-roșu nu s-au îmbunătățit deloc de la ultimatumul dictat de fani, doar Adrian Marțian a anunțat ieri că nu va mai continua la Arad.

„Vom aborda ultimele evenimente de la UTA și soluțiile pe care le vedem pentru salvarea clubului”, scrie într-un comunicat semnat Suporter Club UTA. Conferința de presă e programată la ora 14,00.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 06 Aug. 2013, 12:55 Seria 2
Pe aceeași temă