Marțian crede că UTA arată mai bine decât în primăvară și încă nu a renunțat la gândul de a o muta în alt oraș

Marius ANGHEL 20 Sep. 2013, 13:18 Seria 2
Marțian crede că UTA arată mai bine decât în primăvară** și încă nu a renunțat la gândul de a o muta în alt oraș

Eugen Trică nu a scăpat de marcajul patronului său nici la conferința de presă prilejuită de următorul meci de campionat. Chiar dacă a ajuns puțin mai târziu la întâlnirea cu ziariștii, Adrian Marțian a fost în aceeași formă, a vorbit aproape tot timpul, completând deseori răspunsurile antrenorului său. Însă, au fost și subiecte care l-au privit direct pe el, cum ar fi:

…erorile arbitrilor: „La Oradea și acasă, cu Târgu Mureș, am fost tâlhăriți, nu furați. Greșelile sunt omenești, însă arbitrii nu au greșit, au luat intenționat unele decizii. Practic, s-au străduit să greșească. Orice căzătură în careul nostru era de penalty, sunt convins de asta. Că ea a venit doar în minutul 94 e pe undeva meritul jucătorilor noștri, care nu le-au permis până atunci adversarilor să intre în careu. Dar, s-a întâmplat, s-a dat penalty și am pierdut nemeritat două puncte. Arbitrii sunt ca judecătorii. Când ei dau o sentință, trebuie s-o execuți, indiferent că ea este meritată sau nu. Noi, și aici mă refer la jucători, antrenori și spectatori, am rămas cu bătaia de joc din partea arbitrilor. Una peste alta, considerăm că avem 6 puncte în clasament, căci ni s-a anulat gol valabil la Oradea și s-a dictat penalty pe nedrept în defavoarea noastră. Am pregătit memorii, sperând – totodată – să nu mai pățim așa ceva. Personal am încă încredere în șefii arbitrajului românesc”

…calitatea actualului lot: „Eu zic că avem o echipă mai bună decât anul trecut. Am renunțat la vedetele cu talente în cap și am adus copii care doresc să facă performanță. Și mai contează și gândirea antrenorului, care a jucat la un nivel foarte înalt și știe să le vorbească jucătorilor și să se comporte cu ei. La rândul lor, fotbaliștii îl simt foarte bine pe domnul Trică, care le imprimă mereu dorința de victorie. Domnul Trică va face treabă bună, iar din iarnă vom arăta altfel. Acum nu avem pretențiile echipelor cu bugete de milioane de euro și două cantonamente efectuate în această vară, dar mergem la victorie în fiecare meci, fiindcă s-a văzut că se poate”

…Gheorghe Constantin: „Ă‚sta e rolul lui, să fie azi aici și mâine dincolo. Nu sunt invidios sau supărat pe el, deși la un moment dat el a trădat. El a preferat să se retragă acasă și să-și rezolve problemele pe care le are și de care nu vreau eu să vorbesc. Nu poți să schimbi mentalitatea unui om cu vârsta și obiceiurile lui nea” Costică. Oricum, nu ne-a ajutat sezonul trecut, ba, mai mult, ne-a încurcat. Oricum, îi doresc baftă la Râmnicu Vâlcea și ceaa ce-și propune să și realizeze, dar să nu ne bată sâmbătă”

…mutarea echipei în alt oraș: „Domnul avocat Iulian Zaharia a încercat să vorbească cu Gheorghe Falcă, pentru a vedea dacă Primăria mai ajută cu ceva acest club. Dar, ne-a comunicat că nu-l interesează, că nu face nimic pentru UTA. Și atunci să nu mut echipa? Dacă îmi dă o Primărie 500 de mii de euro pe sezon, doar nu sunt nebun să nu accept. Mai bine dau salarii la jucători decât să dau bani la Primăria Arad. Suporterii? Mare pierdere și așa nu i-am auzit o repriză, nici nu știu dacă au fost la meci. Io n-am nimic cu ei, pot să vină și gratis la meci, dar vin? Așa că nu o să mă orientez în funcție de suporteri”

…Eugen Trică: „Îl consider prieten, ne sfătuim tot timpul. Comunicarea este la ordinea zilei între noi, îi spun mereu ceea ce gândesc, fără a-mi fi frică, că se supără. Înainte de meciul de Cupă, de la Timișoara, i-am sugerat să folosească unii jucători pe alte posturi. A zis că-și asumă totul în vestiar, implicit și rezultatele. Acum dacă a ieșit prost, ce să fac, să-i tai capul? Omul din greșeli învață”

…alte propuneri de antrenori: „Poate, pentru Artimon și Roland Nagy, UTA este un club prea mic. Nici măcar nu am ajuns să discutăm despre bani, dar, poate, nu le-am îndeplinit toate dorințele. Acum, domnul Nagy a devenit antrenorul Bătrânei Doamne fără ezitare, îi urez succes”.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 20 Sep. 2013, 13:18 Seria 2
Pe aceeași temă