Marțian a semnat actele de preluare a UTA-ei dimineață la ora 5, Trică ar putea fi noul antrenor

Marius ANGHEL 30 Aug. 2013, 15:29 Seria 2
Marțian a semnat actele de preluare a UTA-ei dimineață la ora 5,** Trică ar putea fi noul antrenor

Cei doi finanțatori ai „Bătrânei Doamne” au ajuns în sfârșit la o înțelegere privind viitorul echipei fanion. Adrian Marțian a devenit oficial șeful UTA-ei odată ce i-au fost cedate oficial 80% din acțiuni, dar și creanțele deținute de Giovanni Catanzariti. Actele s-au semnat în jurul orei 5, la notarul Scântee, la timp pentru ca fostul președinte al „textiliștilor” să prindă avionul pentru Italia.

Marțian a rămas în Arad pentru a încerca să pună pe roate echipa în vederea noului sezon, iar mâine se va deplasa din nou la Cluj pentru a-și înmormânta mama. După antrenamentul de dimineață, jucătorii vor trece pe rând pe la birouri pentru o discuție față în față cu noul șef al arădenilor, care și-a și ales antrenorul. Inițial, era vorba ca Alin Artimon să preia „corabia”, însă, până la urmă, s-a apelat la serviciile lui Eugen Trică. Fostul tehnician al lui CFR Cluj ar trebui să ajungă în această seară în Arad și să-și înceapă rapid treaba în vederea debutului în campionat, ce va avea loc sâmbăta viitoare la Oradea.

De ce a fost nevoie și de o trecere a creanțelor lui Catanzariti la Marțian? După cum vă spuneam și aseară, prietenul lui Mutu va alege și el calea insolvenței, dosarul urmând a fi depus la Instanță chiar marția viitoare. Peste alte 3-4 zile, odată ce va fi deschisă acțiunea, orice datorii din urmă a UTA-ei vor fi înghețate. Între timp, va fi stabilit și planul de reorganizare, respectiv să se fixeze termenele de plată a datoriilor către jucători, angajați, terți și Stat. De toate acestea s-ar putea ocupa Iulian Zaharia, avocatul lui Giovanni Catanzariti care a acceptat să rămână în mijlocul evenimentelor ca un garant al bunului mers al acestora.

Rămâne, însă, de văzut dacă Marțian se va ocupa cu adevărat (adică va avea banii necesari) pentru a susține activitatea clubului pe termen scurt și mediu. Pe de altă parte, nu e târziu ca UTA să treacă în mâna oricărei societate comercială sau om de afaceri interesat cu condiția de a-i înapoia lui Marțian cu suma creditată (250 de mii de euro) chiar și în câteva rate fixe. Sau pretențiile dejeanului s-ar putea diminua în cazul avansul ar fi mai consistent. Deocamdată însă nimeni nu mai e interesat de preluarea celei mai titrate echipe din Provincie.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 30 Aug. 2013, 15:29 Seria 2
Pe aceeași temă