Marțian a primit 8 luni de închisoare cu suspendare: „Dacă e cazul conduc UTA și din pușcărie”

Marius ANGHEL 26 Apr. 2013, 14:42 Seria 2
Marțian a primit 8 luni de închisoare cu suspendare:** „Dacă e cazul conduc UTA și din pușcărie

La 42 de ani, excentricul patron al „Bătrânei Doamne” recunoaște că nu a fost ușă de biserică la viața sa și nu-și reneagă trecutul. „Mi-a plăcut și îmi place să trăiesc la maxim, am mai făcut și măgării din această cauză. Acum 20 de ani conduceam Lamborghini, când alții nu știau ce-i aia mașină în România. Nu fug de trecutul meu, însă nu întotdeauna am fost judecat corect pentru faptele mele”, precizat Adrian Marțian, care a aflat zilele trecute că Judecătoria din Oradea l-a condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare.

Din atacat…atacator

Evenimentul care a provocat această sentință s-a consumat în anul 2006, dar omul de afaceri plătește și pentru o „coadă” de la Judecătoria din Bacău. „Cu mulți ani în urmă, îmi umflam roțile la mașină și am fost atacat de 5 persoane. Acestea și-au inventat zile de spitalizare pe bandă rulantă, așa că din atacat am devenit atacator. Dosarul a lâncezit vreo 6 ani de zile, dar cineva a spus să profite de relațiile sus puse și l-a redeschis la Oradea. Știu că partea vătămată a fost senator PNȚCD sau așa ceva, însă tot dosarul e o făcătură. Nu e nimic real, sunt multe mărturii mincinoase. Dar, m-am trezit cu patru luni de condamnare cu suspendare, la care se mai adaugă patru dintr-un dosar deschis la Bacău în urmă cu și mai mulți ani. Atunci, mi-a fost furată o mașină, dar tot eu am fost acuzat de denunț calomnios. Li s-a făcut pe plac unor baroni din oraș. Pe unul dintre ei (n.a. Dumitru Sechelariu) l-a pedepsit Dumnezeu, vor urma și restul… Așa că dacă tot s-au chinuit cei de la Oradea cu primul dosar au zis să-mi mai pună ceva în cârcă. Din păcate, asta e Justiția din România. Oricum, am făcut recurs la decizia Instanței”, a explicat Marțian.

Încarcerat la Aiud

Într-adevăr, așa-zisa parte vătămată în „speța” de la Oradea este Ioan Chira, fost senator al României. Dacă sentința rămâne defintivă, principalul finanțator al UTA-ei nu va avea voie să comită cu bunăștiință niciun fel de infracțiune timp de doi ani de zile, altfel va intra la „răcoare”, acolo unde a mai stat 10 luni de zile la începutul anilor 2000. „A fost un caz mai complicat, eu am căzut la mijloc cumva. A fost închis atunci și președintele Curții de Apel din Cluj și șeful Penitenciarului Gherla care era unchiul meu. Am fost acuzat de evaziune fiscală și contrabandă pe persoană fizică. De obicei, pe vremea acea, se plătea 10 lei amendă pentru aceste infracțiuni, pe mine m-au ținut 10 luni de zile la închisoarea din Aiud. Am fost dat și în urmărire prin Interpol înainte de a fi închis. Am fost vândut de șoferul meu, altfel nu pățeam nimic. Am fost deștept, m-am căsătorit fictiv ca să iau numele nevestei (n.a. Hulpe), cu scopul de a putea călători și prin străinătate. Dar, toată viața mea am fost domnișor. Oricum, nu-mi este rușine pentru ce am făcut în viață”, mai susține Marțian.

Bani pentru UTA și de la „răcoare”

În fine, acesta îi liniștește pe suporterii „Bătrânei Doamne” cu privire la echipa fanion a Aradului. „Dacă am spus că vin să fac treabă la Arad, o să fac treabă. Nu se poate face acest lucru de pe o zi pe alta, mai ales că ceea ce am găsit aici m-a îngrozit. Am găsit și persoane neplătite de un an de zile, nu știu cum au rezistat și ce motive au avut să reziste atât. Eu vreau să fac un club puternic aici și o să-mi ating scopul și din închisoare, dacă se ajunge acolo. Banii mei tot merg la UTA, indiferent în ce situație mă aflu eu. Nu ar fi o situație prea plăcută, dar în viață sunt suișuri și coborâșuri. Păi dacă Becali doarme liniștit cu 3 ani de închisoare de suspendare, de ce mi-aș face eu probleme? Dacă asta e Justiția în România ce să fac eu? Oamenii trăiesc și în închisoare, nimeni nu moare din câteva luni de pușcărie. Dar, utiștii să fie liniștiți, investiția mea la Arad continuă și din închisoare”, a mai precizat Marțian.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 26 Apr. 2013, 14:42 Seria 2
Pe aceeași temă