Gheorghe Ștefan, condamnat la trei ani de închisoare cu executare și confiscarea a 3 milioane de euro în dosarul „Microsoft”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 24 Mar. 2016, 17:39 Actualizat: 24 Mar. 2016, 17:40 Diverse
Gheorghe Ștefan,  condamnat la trei ani de închisoare cu executare și confiscarea a 3 milioane de euro în dosarul „Microsoft”

Gheorghe Ștefan, alias Pinalty, fost primar al orașului Piatra Neamț și patron al echipei Ceahlăul între 1992 și 2007, a fost condamnat joi, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la trei ani de închisoare cu executare și confiscarea a 3 milioane de euro.

Afaceristul, celebru pentru că, alături de Jean Pădureanu, de la Gloria Bistrița, a fost pilonul „Cooperativei” în anii 1990, a fost găsit vinovat de instanța supremă pentru spălare de bani și trafic de influență în dosarul „Microsoft”. Pinalty, baron PDL de Neamț, ar fi participat la prejudicierea bugetului public prin încheierea unui contract pentru licențe Microsoft supraevaluat cu cel puțin 40%.


Gheorghe Ștefan, baron PDL de Neamț, și Elena Udrea, ministrul de atunci al turismului, într-o plimbare cu telegondola în mai 2009. FOTO: Mediafax

În afară de Gheorghe Ștefan, instanța supremă i-a mai condamnat pe Dumitru Nicolae „Niro” (sponsor al naționalelor de handbal ale României) la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, confiscarea unui milion de euro și muncă în folosul comunității; Gabriel Sandu (fost ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale) la doi ani de închisoare cu executare și confiscarea a două milioane de euro; Dorin Cocoș (fostul soț al Elenei Udrea) la doi ani de închisoare cu executare și confiscarea a trei milioane de euro.

Sentințele nu sunt definitive, condamnații având o ultimă posibilitate de a mai face recurs.

Articol scris de Matei UDREA

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 24 Mar. 2016, 17:39 Actualizat: 24 Mar. 2016, 17:40 Diverse
Pe aceeași temă