Marius Staicu, idol la Reșița după ce era să fie dat afară!

Marius ANGHEL 17 Oct. 2013, 12:49 Seria 2

Odată cu sosirea vâlcenilor la Reșița, Marius Staicu, principalul marcator al lui AFCM în Liga a III-a, a fost pentru o scurtă perioadă dat afară de noul patron, Cătălin Rufă. Fostul antrenor, Alex Pelici, a insistat pentru rămânerea la echipă a atacantului timișorean iar după numai șase runde acesta s-a instalat în fruntea marcatorilor seriei vestice. Metalul merge și ea bine datorită golurilor sale, e pe locul 3, care asigură prezența în play-off la primăvară.

Staicu nu a jucat în prima rundă deoarece era „pe făraș”, nemaifiind dorit de actuala conducere după achiziționara lui Marco Enciu. Metalul Reșița avea să aibă însă mare nevoie de golurile sale. Introdus pe parcursul jocului cu Olimpia (scor 2-2), pe „pielea” lui Alex Pelici, timișoreanul nu și-a dezamăgit „profesorul” și a marcat o dublă. A înscris din nou și la Craiova, într-o nouă victorie a echipei sale (3-1). Reușită urmată de cea din jocul cu Motru (2-0). Când n-a înscris, „rosso-nerii” au pierdut, cum a fost și în cazul deplasării de la Slatina din etapa a V-a. În fine, a patra reușită în campionat a venit din penalty, acasă cu Bihorul, scor 2-1. Cel poreclit de fani „Staicu-gol” are până acum o medie de un gol marcat la mai puțin de 90 de minute de joc în Liga a II-a. Are un gol în cont și în Cupa României, competiție din care însă cărășenii au ieșit timpuriu.

„Eu m-am pregătit toată vara cu Alex Pelici la Vâlcea. Am dat tot ce pot ca să arăt că am valoare. Plecarea lui a fost un șoc dar se vede și munca lui. El m-a încurajat mereu, mi-a spus să fiu tare, să trec peste probleme. Suntem o echipă bună, domnul Pană ne ține în priză în fiecare zi. Sperăm să o ținem tot așa”, a spus Marius Staicu pentru SPORT9.ro. Cele patru reușite ale sale l-au instalat după șase runde în top-ul marcatorilor din B2.

Doar urmărit de ACS Poli

Atacantul a fost crescut la juniorii lui Poli Timișoara însă n-a primit niciodată șanse reale la seniorii alb-violeți. A evoluat la Calor și a avut o aventură în ligile inferioare din Spania, la Benlloch, un satelit al Villarealului. De când a revenit în România a jucat tot în C până în acest sezon. A fost cel mai bun marcator și la Caransebeș și la Reșița, lucru care a atras și atenția noului club timișorean, ACS Poli. De altfel, a fost propus pe „Dan Păltinișanu” chiar de profesorul Ion V. Ionescu dar responsabilii cu transferurile nu au făcut nicio mutare în acest sens.

„Noi ne felicităm între noi după fiecare joc. Eu sper acum să marchez și la Vâlcea și să câștigăm. Dacă nu am primit șanse acasă sper să ajung în Liga I cu Reșița, dacă nu la Poli, unde mi-aș dori să mă întorc cândva”, adaugă Staicu (26 ani).

Portret pe steag de la GRN

Apreciat de suporterii reșițeni și un adevărat idol pentru Guardia Rosso-Nera încă din eșalonul terț, Marius Staicu a avut parte de o surpriză frumoasă la ultimul său joc. Fanii au pictat portretul timișoreanului pe un steag. „Am rămas surprins de gestul suporterilor, le mulțumesc mult de tot. Meci de meci sunt alături de noi și ei sunt numărul 1, mai ales acasă. Vreau să marchez în continuare și să nu-i dezamăgesc”, a conchis „Staicu-gol”.

Sursa: Sport9

Foto mare: Florin Știube
Foto mic: Facebook / Marius Staicu

Marius ANGHEL 17 Oct. 2013, 12:49 Seria 2
Pe aceeași temă