Marcu, cel mai afectat utist de nepăsarea lui Marțian: „Ca proaspăt tătic mă descurc foarte greu”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 25 Dec. 2013, 17:26 Actualizat: 25 Dec. 2013, 17:27 Seria 2

În preajma Crăciunului, când ar fi trebuit să-și onoreze obligațiile față de jucătorii și antrenorii cu care a semnat contracte la începutul lunii septembrie, pseudo-patronul „Bătrânei Doamne” s-a băgat în seamă cu un soi de drept la replică (la ce și la cine nimeni nu știe) publicat de liga2.ro. În tot acest timp, fotbaliștii au așteptat degeaba ca dejeanul să realizeze că și pentru ei vin Sărbătorile și să le achite măcar unul dintre cele trei salarii restante.

Ceva speranțe existau și asta pentru că Dorin Micșa anunța la un moment dat sosirea cu surle și trâmbițe a șefului său la Arad, numai că Marțian a demonstrat din nou că nu dă nicio ceapă degerată pe UTA.

În tot acest timp, unii fotbaliști „alb-roșii” se află în situații limită. Spre exemplu, Alin Marcu a devenit tătic pe 4 decembrie și, dacă nu ar fi avut puși deoparte niște bani de pe vremea în care a evoluat la FC Național și în Italia, probabil nu ar fi scos-o la capăt. „De aproape trei săptămâni, pe lume a venit Nikolas, e cel mai frumos sentiment posibil să devii părinte. Din păcate, în condițiile în care nu am luat bani de atâta timp de la UTA, iar soția mea nu avea loc de muncă, ne-am descurcat și ne descurcăm foarte greu. Plătim și chirie, viața e scumpă, iar nașterea lui Nikolas ne-a prins la Arad, când noi ne plănuiam să ajungem la București. Am cheltuit demult și rezervele mele, însă tot ce contează acum e ca băiețelul nostru să fie bine. Era un gest frumos ca domnul Marțian să ne fii dat măcar un salariu înainte de aceste Sărbători, dar văd că nu s-a gândit deloc la noi. Nu avem ce face, ne târâm cumva până pe 10 ianuarie, când ceva trebuie să se întâmple ca UTA să meargă mai departe. Sunt conștient că am avut o jumătate de an mai puțin bună, cariera unui fotbalist e făcută din urcușuri și coborâșuri, îmi doresc mult să arat suporterilor arădeni adevărata mea față din primăvară încolo”, ne-a declarat Marcu.

Folosit pe postul de mijlocaș central de Eugen Trică în câteva partide, utistul are la active și o reușită, venită de la punctul cu var în partida cu Olimpia Satu Mare.

Un alt fotbalist care a așteptat degeaba un gest din partea lui Marțian a fost Dragoș Firțulescu. „Am plecat doar astăzi spre casă, sperând până în ultima clipă că nu vom petrece Sărbătorile fără bani în buzunar. Nu se poate să fim tratați în așa hal. Cel puțin eu am încasat un singur salar, mai precis 75% din el din luna iulie de când sunt la Arad și toți colegii mei sunt în aceeași situație. Văd că domnul Marțian spune că jucătorii ar fi vinovați de rămânerea antrenorului? Păi ce treabă avem noi cu asta, dacă el dorea să-l demită pe Eugen Trică o putea face simplu achitându-i acea clauză de reziliere a contractului. Noi, fotbaliștii, am încercat să ne facem treaba cât mai bine în condițiile date. Iar dacă domnul Marțian consideră că nu mai e obligat să-și plătească angajații, mă întreb de ce mai vorbește în numele UTA-ei. Sunt foarte afectat de cele întâmplate în ultimul timp la UTA și mi-e teamă că urmează falimentul”, a spus și fostul fotbalist al Universității.

În ciuda acestor probleme, utiștii nu i-au uitat pe cei pentru care s-au sacrificat. Prin vocea căpitanului George Neagu, echipa a dorit să le transmită tuturor suporterilor „Bătrânei Doamne”: „Sărbători Fericite alături de cei dragi!”

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 25 Dec. 2013, 17:26 Actualizat: 25 Dec. 2013, 17:27 Seria 2
Pe aceeași temă