Marcel Popescu: „Mă voi întoarce din iarnă la Universitatea Craiova. Să terminăm odată cu FC și CS”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Nov. 2013, 16:13 Actualizat: 28 Nov. 2013, 16:19 Seria 2
Marcel Popescu:  „Mă voi întoarce din iarnă la Universitatea Craiova. Să terminăm odată cu FC și CS”

Marcel Popescu, ultimul președinte de club care a adus titlul în Bănie, în anul 1991, este dorit, din iarnă, ca șef la FC U Craiova, echipă care se bate la promovare în Liga 1. Fostul impresar a dezvăluit, într-un interviu acordat pentru Fanatik, în ce condiții ar fi dispus să colaboreze cu Adrian Mititelu și cum crede că poate ajuta „Știința” să redevină ce a fost.

– Domnule Popescu, cu ce ați rămas după partida CS Universitatea Craiova – FC Universitatea Craiova?
– Cu ce am rămas? Sper că Olguța Vasilescu, Pavel Badea și Silvian Cristescu și-au dat seama de greșeala pe care au făcut-o atunci când au ales să bage pe gât craiovenilor o echipă care să se numească tot Universitatea Craiova. După acest meci, dacă te uiți în urna votanților, pe buletinul de vot s-a găsit doar FC Universitatea Craiova.

– Vorbiți ca un politician…
– (râde) Păi, domnule, pe data de 23 noiembrie, pe „Ion Oblemenco” au avut loc alegeri, iar oamenii au ales doar FC Universitatea Craiova. Mai bine spus doar Universitatea Craiova, ca să terminăm odată cu FC și cu CS. Mă bucur că oamenii care au primit bilete gratuite la acest meci le-au tras clapa lui Badea și Cristescu, iar la finalul partidei au aplaudat doar o singură echipă. Practic, s-a întâmplat ca la alegeri, atunci când unii dau ulei și făină cetățenilor, iar apoi, când cetățenii merg la urne, tot cu cine vor ei votează.

„Adrian trebuie să mă lase să-mi fac treaba”

– Să trecem la lucruri concrete, se vorbește că în această iarnă veți redeveni președintele Universității Craiova, ce ne puteți spune?
– Și eu tot la concret vreau să vorbesc cu suporterii Universității Craiova. Mititelu spune acum că ar vrea să lucreze din această iarnă cu mine, cu Balaci și cu Țicleanu. Mă bucur că, în sfârșit, a înțeles că trebuie să aducă lângă el oameni profesioniști și că nu mai poate să ducă un război de unul singur. Însă, eu îi spun încă de pe acum că vreau să fiu lăsat să-mi fac treaba cum știu eu mai bine. Dacă Adi îmi va spune ceva, iar eu consider că el are dreptate, voi merge pe mâna lui fără nicio ezitare. Dacă el se încăpățânează să facem doar cum vrea el fiindcă el este patronul, nu mă mai interesează. Din această iarnă trebuie să ne gândim doar la suporterii Universității Craiova, deoarece ei au suferit enorm și ei au ales echipa pe care doresc să o susțină toată viața.

„Echipa a câștigat doar o bătălie, nu și războiul”

– Vorbiți cu mare pasiune despre suporterii Universității Craiova…
– Pentru că mă voi întoarce din iarnă la Universitatea Craiova, nu pentru Mititelu, nu pentru binele meu, mă voi întoarce pentru suporterii minunați ai Craiovei, cei care sâmbătă seară au îngenunchiat echipa Primăriei încă de la vestiare din momentul în care au strigat „Suntem noi / Știința suntem noi!”.

– Credeți că după acest joc Mititelu se crede din nou pe cai mari?
– Dacă el trăiește cu convingerea asta, atunci va face din nou o greșeală. Echipa a câștigat doar o singură bătălie, nu întreg războiul. De acum în colo va începe greul. Mititelu trebuie să înțeleagă că poate să meargă mai departe doar cu profesioniști și să-i lase pe aceștia să facă treabă.

„Nu îl voi da pe Napoli afară”

– Care este planul dumneavoastă pentru a face din Universitatea Craiova o echipă puternică?
– Nu mă apuc acum să dau totul din casă. Aceste lucruri le voi pune cu Adrian pe hârtie în această iarnă. Însă, vă spun de pe acum că mă voi bate pentru păstrarea lui Napoli la cârma echipei. Craiova nu are nevoie de antrenor, deoarece Napoli este unul foarte bun care poate promova echipa dacă este ajutat.

– Ce vreți să spuneți?
– În primul rând, la ora actuală, Universitatea Craiova și Nicolo Napoli au nevoie de jucători ca să promoveze. Dacă îi trec acum pe bancă pe Dorel Stoica, Acka, Ciucă și Săceanu am terminat treaba și putem să plecăm la plimbare. Trebuie să fim realiști, e nevoie de jucători, iar de acest lucru mă voi ocupa în iarnă. Nu pot să îți spun chiar totul, pentru că o să fiu întrebat de bani. Am niște variante, dar nu le pot face publice acum.

„Pe Badea și Cristescu i-a orbit ura”

– Ce părere aveți de Pavel Badea și Silvian Cristescu?
– Am tot respectul pentru ei ca fotbaliști, însă ca oameni s-au descreditat total în fața cetățenilor din Craiova. Îi provoc public într-o emisiune televizată să vorbim despre Universitatea Craiova, să spunem lucrurilor pe nume. Pe acești doi oameni ura contra lui Mititelu i-a orbit. Consider că și-au renegat familia, atunci când au încercat să bage pe gât oamenilor o clonă cu numele Universitatea Craiova, cu imnul și culorile acestei echipe. Jucătorii echipei lor nu au nicio vină, Însă, ei au văzut cum acești jucători au plecat de pe „Ion Oblemenco” la vestiare? Oare nu le este rușine pentru postura în care i-au pus pe fotbaliștii respectivi? Băieții ăia credeau că joacă pe teren propriu, dar s-au trezit în infern.

– Craioveanu a dat de înțeles că vrea să plece, fiindcă a fost deranjat de înjurături.
– Îmi pare rău de el, dar a cules ce a semănat. Atâta timp cât vii și vorbești doar prostii, că echipa la care lucrezi tu acum este adevărata Universitatea Craiova, după ce cu o lună înainte vorbeai de proiectul în care s-ar putea să te bagi alături de Adrian Mititelu, să nu te mai aștepți la alte lucruri din partea suporterilor.

– Doamnei primar Olguța Vasilescu aveți să-i adresați un mesaj?
– Îi transmit că, în această iarnă, trebuie să ne punem cu toții la masă și să ne gândim doar la binele Universității Cariova, echipa aia pe care tot stadionul a apalaudat-o la scenă deschisă sâmbătă seară pe „Ion Oblemenco”.

Sursa: Fanatik

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Nov. 2013, 16:13 Actualizat: 28 Nov. 2013, 16:19 Seria 2
Pe aceeași temă