Marcel Iancu a revenit asupra demisiei: „Voi rămâne necondiționat să susțin cauza FC Universității. Nu pot să le întorc spatele”

Marius ANGHEL 24 Feb. 2014, 16:24 Seria 2
Marcel Iancu a revenit asupra demisiei:**

Decizia lui Marcel Iancu de a demisiona de la FC Universitatea Craiova a rezistat doar trei zile. Președintele executiv al echipei lui Adrian Mititelu a revenit asupra hotărârii pe care a luat-o vineri și a anunțat printr-o nouă postare pe contul său de Facebook că „nu pot să le întorc spatele” și „voi rămâne necondiționat să susțin cauza FC Universității Craiova până la capăt”. „ demn și drept pentru cauza FC Universitatea Craiova”, după cum s-a numit singur în postarea de vineri, și-a anulat singur spusele, și-a trădat prietenia față de antrenorul Nicolo Napoli, a trecut peste decizia lui Mititelu, cu care nu era de acord, de a-l demite pe italian și revine astfel în „lupta pentru adevărul altora”, așa cum a spus chiar el.

Iată postarea lui Marcel Iancu cu privire la răzgândirea sa asupra demisiei de la FC Universitatea:

„Analizind la rece evenimentele din ultimele luni, este limpede de inteles ca si din exterior si din interior sa incercat destabilizarea clubului, cu scopul vadit de a fii desfiintat pe cai oculte si a inceta activitatea.
Lupta cu FRF si cu autoritatile locale prin Consiliul Local Craiova si Primaria Craiova reprezinta pagina cea mai neagra din istoria acestui club greu incercat in lupta pentru supravietuire si continuare a activitatii fotbalistice.
Discutind cu omul Nicolo Napoli, cu foarte multi suporteri si cu patronul Adrian Mititelu cel care a fost obligat de situatia creata sa ia masuri fara precedent in plina pregatire precompetitionala de schimbare a conducerii tehnice pentru a salva ce a mai ramas din echipa de fotbal, am ajuns la concluzia ca mizeria umana este mai scarboasa decat toate dejectiile din lume.
Voi ramane neconditionat sa sustin cauza F C Universitatii Craiova pana la capat, mai ales ca fac parte din planul de reorganizare al clubului ce urmeaza sa fie aprobat de justitie.
Langa club cu sufletul va ramane si Nicolo Napoli pentru ca aici este o parte din munca si viata lui de antrenor, si nu in ultimul rand aici la Craiova este si publicul care-l iubeste cel mai mult ,decat oriunde.
Timpul va scoate la suprafata adevarul, si sper sa fie o amintire placuta pentru toti cei implicati in sustinerea F C Universitatea Craiova, in cele mai cumplite momente ale razboiului rece, dus cu cotropitorii de la CSU Craiova.
Exista si riscul sa pierdem, dar este mai onorant sa pierzi luptand, decat sa te retragi ferindu-te de acuzele unor raspandaci de logici false.
Am vorbit cu familia mea, cu foarte multi suporteri, cu prieteni si dusmani, si cred ca de moment ce FC Universitatea Craiova si implicit Adrian Mititelu au nevoie de persoana mea, eu nu pot sa le intorc spatele, cu riscul ca voi fii judecat in fel si chip de raspindacii clonatilor, care de 3 zile-ncoace ma bombardeaza cu tot felul de jigniri si ineptii, cat si riscul ca pe viitor sa-ti intoarca spatele chiar cei pentru care acum incalci principii.
Dumnezeu mai stie, ce e bine si ce e rau.”

și iată ce declara vineri președintele executiv al craiovenilor:

„Vine o vreme când trebuie să-ți găsești un rost în viață, să fii atașat unei cauze drepte, să nu-ți trădezi semenii și cauza pentru care lupți. Eu nu mă mai regăsesc în această cauză util. FC Universitatea Craiova va câștiga războiul cu FRF, dar nu se știe când. Eu am un prieten care se cheamă Nicolo Napoli și nu-l trădez. Respect decizia conducerii, dar nu sunt de acord cu aceasta. Nu există un temei legal, iar rezultatele îi sunt favorabile. Am suferit situații asemănătoare și nu mai doresc să le repet. Nu regret că am fost un ”soldat” demn și drept pentru cauza FC Universitatea Craiova, dar plec necondiționat în același timp cu prietenul meu, cu antrenorul Nicolo Napoli și nu împroșc cu noroi în nimeni sau în clubul pentru care am tot respectul cuvenit. Pentru binele clubului trebuie să faci sacrificii. Las în urmă trei ani de eforturi de a reda adevărul și regretul că nu pot să-i judec personal pe toți cei care au făcut rău echipei mele de suflet, fără să fi avut pretenții financiare. Dar vine o vreme când persoana ta devine mai importantă decât lupta pentru adevărul altora, care nu știu să-l apere pe coordonatele competenței profesionale. Și cum nu mă consider o maculatură profesională, morală sau o marfă, prefer să mă retrag în problemele mele abandonate din prea multă dragoste pentru iubirea alb-albastră. Am câștigat ”războiul” cu Ioan Nicolae, respectiv FC Astra Ploiești și nu vreau să-mi fabric altul. De muncă nu mă plâng, iar dacă există motivație profesională o facem și gratis cât timp există și respect. FC Universitatea Craiova va exista și cu Marcel Iancu, și fără el, dar legat de Nicolo Napoli eu nu pot să greșesc. Am venit împreună, plecăm împreună. Noroc bun”

Echipa se antrenează de azi la Turnu Severin

În altă ordine de idei, echipa pregătită acum de Ștefan Nanu și-a mutat astăzi cartierul general de la Calafat la Turnu Severin, acolo unde urmează să se pregătească pentru meciul din campionat cu FC Olt, din cadrul etapei a XV-a, programat sâmbătă, de la ora 11.00.

Conform GdS, alb-albaștrii au efectuat antrenamentul de dimineață pe un teren de la marginea orașului, mai exact la „Schela-Ștrand”, și asta pentru a proteja terenurile stadioanelor „Termo” și „Municipal”, acestea fiind îmbibate cu apă. Întrucât deplasarea de la Calafat la Severin a dat peste cap programul lui Ștefan Nanu, fotbaliștii craioveni nu vor efectua elemente tehnico-tactice în cea de-a doua ședință a zilei, ci vor face recuperare în incinta stadionului „Municipal”.

Marius ANGHEL 24 Feb. 2014, 16:24 Seria 2
Pe aceeași temă