Măciuca bate la ușă! Un nou duel la promovare pentru ACS Poli

Marius ANGHEL 15 Apr. 2013, 16:50 Seria 2
Măciuca bate la ușă!** Un nou duel la promovare pentru ACS Poli

Timișorenii se mențin deocamdată pe loc promovabil în seria vestică dar sâmbătă au parte de un nou derby de clasament. Pe „Dan Păltinișanu” sosește Damila Măciuca, formația cu cel mai ironizat nume din fotbalul românesc are trei puncte mai puțin dar și un joc în minus față de ACS Poli. Astfel, elevii lui Valentin Velcea nu-și mai permit un nou pas greșit.

Un nou eșec cu o contracandidată directă ar afecta serios șansele la promovare ale bănățenilor. Dacă până acum startul ratat de retur a fost privit cu îngăduință de conducătorii clubului, partida directă cu Damila ar putea lămuri direcția echipei în acest sezon. Pe lângă discursul antrenorului principal, care asigură că obiectivul nu e în pericol, ACS Poli se bucură în continuare de aprecierea primarului Nicolae Robu, principalul susținător al noului proiect.

„Am început returul prost și l-am continuat și mai prost. Dar chiar așa stând lucrurile, este, oare, cazul să vedem situația drept catastrofală? … la ora actuală, suntem pe locul II, PROMOVABIL (!!!), cu cel mai bun golaveraj, cu cel mai mare număr de goluri marcate și cu toate șansele de a promova efectiv”, scria Nicolae Robu pe pagina sa de facebook.
Ori la bal, ori la spital

După situația din clasament, jocul programat sâmbătă la ora 12 e clar unul extrem de important. ACS Poli se bucură în continuare de locul său și datorită adversarului din următoarea rundă. Dar victoria Damilei în fața lui UTA în runda trecută nu e neapărat o veste bună. Dacă arădenii rămân la două puncte în spate cu un joc în plus, vâlcenii au un joc în minus și trei puncte mai puțin în B2. Dacă oaspeții se impun aceștia vor avea și avantajul meciurilor directe, în tur la Drăgășani scorul fiind alb.

În schimb, un succes timișorean ar întări candidatura lui ACS Poli la promovare și ar aduce liniște echipei după o perioadă în care numărul contestatarilor proiectului început în vară a crescut.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Marius ANGHEL 15 Apr. 2013, 16:50 Seria 2
Pe aceeași temă