Lupu a rupt tăcerea! Președintele clubului Corona vorbește despre problemele de la echipa de fotbal

Marius ANGHEL 12 Jun. 2013, 13:24 Seria 2
Lupu a rupt tăcerea!** Președintele clubului Corona vorbește despre problemele de la echipa de fotbal

• Liviu Lupu a recunoscut că săptămâna trecută și-a înaintat demisia din funcția de președinte al Coronei, însă a precizat că, dacă va fi sprijinit, își va duce la bun sfârșit mandatul
• „Nu este ușor să conduci un asemenea club, dar cred că lucrurile se vor rezolva”, spune președintele Coronei

După mai multe zile în care nu a dorit să vorbească de problemele cu care se confruntă în această perioadă clubul Corona, președintele Liviu Lupu a rupt tăcerea. Acesta a vorbit pentru Monitorul Expres despre situația de la Corona, a recunoscut problemele financiare cu care se confruntă echipele de fotbal, handbal și hochei, dar a precizat că „lucrurile încep să se miște”.

„Corona este un club mare. Avem trei echipe în ligi superioare și problemele sunt multiple, astfel că trebuie să găsim soluții cât mai rapid. Știm că sunt restanțe la toate secțiile, dar lucrurile încep să se miște și deja au început să se facă unele plăți”, spune Lupu.

„Nimeni nu este bătut în cuie pe o funcție”

Săptămâna trecută s-a vehiculat insistent faptul că Lupu și-ar fi înaintat demisia din fruntea clubului. „Da, este adevărat că mi-am depus demisia la registratura clubului. Nu am ascuns niciodată faptul că au fost frământări și probleme. Sunt dispus să las locul altcuiva, dacă se consideră că poate face mai mult. Nimeni nu este bătut în cuie pe o funcție. Eu am fost învestit în această funcție de Adunarea Generală a clubului și tot acolo se va analiza mandatul meu. Totuși, eu cred că lucrurile se vor rezolva, pentru că toți avem interesul ca acest club să facă performanță. Prin gestul meu nu am dorit să pun presiune pe nimeni, dar nu este ușor să conduci un asemenea club”, a declarat Lupu.

Condiții precare

Cu doar cinci săptămâni înaintea primului meci oficial în Liga I, echipa de fotbal se confruntă cu multe probleme. Astfel, lotul nu este încă stabilit, iar condițiile materiale sunt departe de pretențiile Ligii I. Echipa are doar câteva mingi de antrenament, echipamentul este incomplet, iar condițiile în care sunt cazați jucătorii din afara Brașovului sunt improprii.

„Diferența dintre Liga a II-a și Liga I este uriașă. Știm care sunt problemele și vom încerca să le rezolvăm, chiar dacă timpul este foarte scurt. În câteva zile va avea loc ședința Consiliului Director, iar fiecare președinte de secție va veni cu propuneri și proiecte pentru sezonul viitor. Și Szakal, la fotbal, trebuie să vină cu un proiect pentru Liga I. Trebuie să tragem și sponsori, pentru că și cheltuielile vor fi pe măsură. Conform dosarului de licențiere pentru Liga I apar posturi noi în organigrama clubului, care trebuie acoperite de oameni capabili. Bona și Țicleanu au făcut programul de pregătire al echipei. Sunt convins că lotul trebuie întărit, astfel că vrem să aducem 4-5 jucători de valoare”, declara Lupu.

Daniel Frunză decide la handbal

Președintele Coronei a lămurit și situația de la echipa de handbal, unde în ultimele zile s-a vehiculat informația că Mariana Târcă a fost demisă. „Eu nu demit pe nimeni. Aștept să vină în țară președintele secției, Daniel Frunză și, în Consiliul Director, vom lămuri lucrurile. Acesta va prezenta proiectul pentru sezonul viitor și doar dacă el va cere schimbarea staffului tehnic se va lua în discuție acest lucru”, a spus Lupu.

Promisiuni pentru un amical cu Udinese!

În aceste zile, oficialii Coronei sunt în discuții avansate pentru organizarea unui cantonament extern. Deși au fost discuții pentru un cantonament în Ungaria, se pare că această variantă a picat, iar în cele din urmă, Corona va merge în Austria la Klagenfurt.

„Suntem în discuții avansate pentru un turneu în Austria, unde echipa va avea condiții bune de pregătire, dar și câteva amicale tari”, spune Szakal Andras, președintele secției de fotbal de la Corona. Organizatorii turneului au promis celor de la Corona și un amical de lux cu Udinese din Italia.

În cazul în care acest cantonament va fi bătut în cuie, acest joc se va disputa pe 10 iulie, pe terenul celor de la Udinese, distanța dintre Klagenfurt și Udine fiind de doar 100 de kilometri. Udinese a încheiat pe locul 5 în Serie A, iar formația pregătită de Francesco Guidolin va juca în noul sezon din Europa League.

Sursa: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 12 Jun. 2013, 13:24 Seria 2
Pe aceeași temă