Luceafărul a fost mai întâi coșmarul recășenilor! „Vrem să-i batem”

Marius ANGHEL 17 Oct. 2012, 17:14 Seria 2
Luceafărul a fost mai întâi coșmarul recășenilor!**

Dacă anul trecut bihorenii au fost singurii care i-au învins pe timișoreni tur-retur, cu un sezon înainte Luceafărul promova după ce câștigase ambele manșe cu Recașul, principala contracandidată. Mai mulți jucători care au simțit gustul amar al acestor eșecuri vor să schimbe „obiceiurile” vineri, când ACS Poli primește vizita orădenilor.

Unul dintre jucătorii care știu ce înseamnă Luceafărul e Florin Nanu. Mijlocașul a avut de suferit împreună cu colegii de la Recaș, când bihorenii au dus o campanie agresivă în sezonul 2010-2011. „Ne-am bătut acum doi ani, ei au avut câștig de cauză, vedem acum ce se întâmplă. Nu-i o răzbunare sau revanșă, noi trebuie să câștigăm nu ne interesează ce a fost atunci, acum avem alt obiectiv. Niciun meci nu seamănă cu altul, Luceafărul e o echipă bună, noi ne pregătim, vrem să-i batem. În primul rând ne interesează de noi, să ne facem jocul”, a spus Florin Nanu.

Bihorenii au fost acuzați și de jocuri necurate în lupta pentru promovare în Liga a II-a iar în meciurile directe timișenii au avut și ghinion. Au pierdut cu 1-0 în deplasare și au cedat cu 3-1 pe teren propriu, primul gol a oaspeților venind însă dintr-u offside flagrant. La final Luceafărul avea să promoveze cu nouă puncte avans dar au rămas semnele de întrebare la numeroasele penalty-uri primite pe parcursul campionatului.

Poli nu a avut nici ea parte de succes cu trupa care evoluează la Sânmartin pe teren propriu. Au cedat în Bihor pentru prima dată de la retrogradare, scor 0-1, în etapa a IX-a. Apoi a fost învinsă și pe teren propriu, scor 1-2, rezultat ce a declanșat furia fanilor, până atunci alături de jucătorii neplătiți cu lunile, aceștia din urmă fiind acuzați că au jucat la pariuri.

Nanu: „Sperăm să spargem gheața și în deplasare”

Antrenorul Valentin Velcea le-a impus elevilor săi un barem de nouă puncte pentru următoarele trei jocuri. ACS Poli ar trebui astfel să obțină prima victorie afară în intermediara de miercurea viitoare. „La Damila a fost și terenul un impediment, e o echipă bună, de aceea e pe 2, au rezultate bune, a fost echitabil până la urmă, e foarte devreme să spunem cine e favorit. Vedem la finalul turului care sunt adevăratele contracandidate. Sperăm să batem la Râmnicu Vâlcea, să spargem gheața și în deplasare”, a adăugat Florin Nanu.

Partida ACS Poli – Luceafărul Oradea se dispută vineri de la ora 17.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Marius ANGHEL 17 Oct. 2012, 17:14 Seria 2
Pe aceeași temă