Loránd Szilágyi: „Va fi un retur de foc”

Marius ANGHEL 12 Jan. 2014, 16:00 Seria 2
Loránd Szilágyi:** „Va fi un retur de foc

Marți, 14 ianuarie, lotul ASA Târgu Mureș se va reuni în vederea pregătirilor pentru reluarea campionatului. Cel mai vechi component din lot este fundașul stânga Loránd Szilágyi, căpitanul echipei în ultimul sezon. Dealtfel, el a jucat doar la echipa târgumureșeană, încă de pe vremea când aceasta evolua în eșaloanele inferioare, sub denumirea Transil, ulterior FC Municipal. Din cele 14 meciuri ale toamnei, Szilágyi a jucat în 12 și a înscris două goluri. Să aflăm care sunt planurile căpitanul roș-albaștrilor pentru retur.

– Cum apreciezi evoluția echipei în tur?
– Am avut un parcurs relativ bun. Chiar dacă am făcut multe rezultate de egalitate și am pierdut puncte importante acasă, este bine că am reușit să obținem puncte cu toate echipele care luptă pentru promovare și suntem pe primul loc într-un clasament provizoriu în vederea play-offului.

– Cum crezi că va fi returul?
– Fără îndoială, va fi un retur foarte greu, putem spune unul de foc, în care toate echipele care își doresc promovarea se vor mobiliza. Pentru noi va fi un retur mai dificil, deoarece vom susține majoritatea meciurilor cu contracandidatele în deplasare.

– Care consideri că sunt principalele contracandidate?
– Majoritatea echipelor s-au întărit considerabil. După părerea mea, cred că cele mai puternice adversare vor fi Craiova, a lui Olguța și Bistrița. Nu știu încă ce transferuri va perfecta conducerea echipei noastre, dar dacă vom avea un atac mai eficient, cred că avem și noi șanse mari. Din câte știu, cei despre care s-a spus până acum că vor veni sunt deocamdată doar pentru apărare și mijloc, ori apărarea noastră este cea mai bună din serie, am primit puține goluri.

– În calitate de căpitan, cum apreciezi atmosfera din vestiar, evident vorbim despre cea de la sfârșitul turului?
– La noi aproape întotdeauna a fost o atmosferă bună, am reușit de fiecare dată să facem o familie unită. Așa a fost și la încheierea turului.

– Te afli la final de contract. Ai planuri pentru sezonul viitor?
– Da, mai am șase luni de contract. Conducerea încă nu mi-a solicitat prelungirea din vară. Deocamdată nu pot spune ce va fi în campionatul viitor. În primul rând ne dorim promovarea și evident că mi-aș dori să joc în Liga I. Nu se pune problema să accept vreo ofertă la o altă echipă de liga a doua. Dacă ar fi să joc mai departe aici, asta ar fi tot acasă. Sunt totuși de atâția ani la echipă și nu este atât de ușor să te desparți. Am jucat aici și în liga a doua, iar în cele două sezoane în prima divizie am jucat, dacă bine știu, 34 de meciuri. Dacă nu, nu pot spune că aș avea o echipă preferată la care m-aș transfera, doar că îmi doresc să joc în prima divizie, sau chiar un eventual transfer în străinătate. Am deja 28 de ani și trebuie să analizez cu grijă ce voi face următorii ani.

Articol scris de Mihai VEREȘ

Marius ANGHEL 12 Jan. 2014, 16:00 Seria 2
Pe aceeași temă