Liderul din Seria a II-a a Ligii 2 ar putea lua un nume și culori istorice pentru orașul Baia Mare. Primarul Cherecheș spune ce planuri are cu FCM și ce răspuns a primit de la FRF

Marius ANGHEL 02 Jan. 2016, 13:54 Seria 2

Lider la finalul primei părți a sezonului în Seria a II-a a Ligii 2, FCM Baia Mare, o echipă înființată în 2012, ar putea să își schimbe denumirea și culorile în scurt timp. Fotbal Club Municipal ar urma să fie înlocuit cu Minerul, o denumire mult mai semnificativă pentru orașul maramureșean, o spune chiar primarul Cătălin Cherecheș: „Cred că este un lucru care ține de o reparație morală și ține de modul în care înțelegem să îi respectăm pe suporteri, pe iubitorii de fotbal, pe cei care iubesc Baia Mare și știu istoria acestui oraș”. Roș-albastrul actual va fi schimbat cu galben-albastrul tradițional, a mai declarat edilul în ultima ședință ordinară pe 2015 a Consiliului Local.

Ideea de schimbare a denumirii și a culorilor clubului actual de fotbal ce reprezintă orașul în Liga 2 le-a venit conducătorilor orașului Baia Mare după ce Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a decis că echipa de băieți, Minaur Baia Mare, poate fi preluată pe Clubul Sportiv Minaur, club de drept public înființat de către Administrația Publică Locală. După același exemplu, autoritățile locale doresc și preluarea echipei de fotbal, FCM Baia Mare, iar pentru ca cotul să fie în regulă s-a luat legătura și cu Federația Română de Fotbal.

„Am discutat cu Federația Română de Fotbal și, conform regulamentului, există posibilitatea acum ca un club de drept public să poată să evolueze atât în divizia B cât și în Liga Națională. Acest lucru nu a fost posibil până acum și cred că ar fi varianta corectă de finanțare a echipei de fotbal. Îmi doresc să evoluăm până la sfârșitul campionatului sub această titulatură, de Fotbal Club Municipal Baia Mare, pentru că regula asta ne impune și nu putem în timpul campionatului să schimbăm denumirea, dar, în momentul în care vom intra, sper eu, în Liga Națională și vom echilibra lucrurile și din punct de vedere organizatoric și din punct de vedere sportiv, echipa să se numească Minerul Baia Mare, iar culorile echipei să fie galben-albastru. Sunt culorile tradiționale ale clubului, echipa în mod tradițional s-a numit Minerul Baia Mare. Măcar prin această echipă să ducem mai departe istoria mineritului, dacă nu prin industria minieră. Cred că este un lucru care ține de o reparație morală și ține de modul în care înțelegem să îi respectăm pe suporteri, pe iubitorii de fotbal, pe cei care iubesc Baia Mare și știu istoria acestui oraș”, a spus, citat de actualmm.ro, Cătălin Cherecheș.

O decizie a aleșilor locali în privința preluării echipei FCM în Clubul Sportiv Minaur și schimbarea denumirii va fi luată în ședința din această lună a Consiliului Local.

La finalul primelor 18 etape din actualul sezon regular al campionatului Ligii 2, echiția 2015-2016, FCM Baia Mare este situat pe primul loc în Seria a II-a, la egalitate de puncte, 35, cu a doua clasată CSM Râmnicu Vâlcea. Tocmai această poziție și evoluție din campionat l-a făcut pe primarul Cătălin Cherecheș să viseze la promovare. Totuși, situația financiară a clubului este una delicată în această perioadă. Jucătorii sunt neplătiți de câteva luni, patru la număr, au petrecut sărbătorile fără bani și au început deja să își caute alte echipe. Alin Ignea deplânge situația în care a ajuns liderul și spune că a primit hârtie să se antreneze și să semneze cu orice alt club, în timp ce golgheterul Sergiu Arnăutu a lăsat FCM-ul pentru o echipă din Liga 3, Luceafărul Oradea. Poate și din această cauză, autoritățile locale înceacă trecerea FCM-ului pe Clubul Sportiv Minaur, pentru a nu mai avea probleme în a finanța echipa de fotbal.

Marius ANGHEL 02 Jan. 2016, 13:54 Seria 2
Pe aceeași temă