Legendele Bătrânei Doamne vor să salveze UTA

10 Feb. 2009, 13:41 Seria 2
Legendele Bătrânei Doamne** vor să salveze UTA

Foști fotbaliști care au făcut cinste Aradului sunt deciși să salveze ce mai e de salvat la clubul UTA. Printre aceștia se află emblematicii Gabi Biro și Flavius Domide.

 

„Pilonul principal în această acțiune am fost eu. Am încercat să adunăm foști utiști, pentru a salva această grupare de tradiție la care am jucat atâtea meciuri. Numai eu și Domide avem peste 700 de partide jucate la UTA. Am urmărit alături de Gheorghe Vaczi o emisiune la televizor în care cineva spunea că a trecut timpul să stăm cu mâinile încrucișate. Atunci am spus că e momentul să acținonăm și să facem rost de bani pentru UTA”, a recunoscut Gabi Biro de unde a pornit scânteia prin care fostele glorii ale Bătrânei Doamne au decis să pună piciorul în prag și să nu mai permită nimănui să păteze culoriile, tradiția și palmaresul celei mai titrate echipe din provincie.

 

„Vaczi mi-a spus imediat că are soluții și sunt speranțe să salvăm echipa de la dezastru. Atunci i-am spus că-l voi sprijini, deși timpul este un inamic fantastic al nostru. Vaczi este cel mai potrivit om la UTA să fie instalat ca președinte. Are știința conducerii, prezentabil, deștept în fotbal și un om cu o situație materială acceptabilă. Să nu creadă nimeni că vine la UTA și încearcă să obțină avantaje materiale. În plus are și relații la federație. Cu toții am căzut de acord că la ora actuală cel mai potrivit este Vaczi”, a mai afirmat utistul care a strâns 330 de meciuri în Divizia A, 27 de selecții la lotul de juniori, 12 la lotul de tineret și o selecție la naționala B.

 

Biro, care a câștigat două campionate naționale, în 1969 și 1970, în triocoul Bătrânei Doamne, spune că principala prioritate este instalarea cât mai repede a lui Vaczi în funcția de președinte. „Un club nu poate să existe dacă nu are o conducere. Există anumite frâne din partea suporterilor în instalarea lui Vaczi. Domnul Bara a fost foarte amabil si ne-a spus că se bucură că dorim să ne implicăm și regretă că nu a apelat mai repede la noi. În două sau trei zile trebuie să se clarifice această problemă. Cu noi sau fară noi, deoarece eu nu vreau să particip sub nici o formă la un joc Bocsig – UTA. Nu concep acest lucru. Vreau să se înțeleagă că noi venim la UTA să facem munca patriotică, să lucrăm cu sufletul”, a concluzionat Biro.

Și-a lăsat mustață
Gabi Biro afișează în prezent sub nas o mustață, fiind greu de recunoscut probabil de unii. Acesta explică și motivele pentru care și-a lăsat mustață. „În viața mea nu am purtat mustață și îmi cer scuze față de cei care nu sunt obișnuiți așa cu mine. Probabil nici nu îmi stă bine. Mi-am lăsat mustață, în semn de doliu, pentru că Ovidiu Ioanițoaia a scris că Bătrâna Doamnă e pe moarte. În momentul în care se reface situația de la club am să renunț imediat la mustață”, a spus legenda Bărânei Doamne.

Domide: „Toate greșelile au venit de la oamenii care au venit cu bani la UTA”
Flavius Domide regretă și el situația dezastruoasă în care a ajuns Bătrâna Doamnă. „În momentul în care au venit oamenii cu bani și au dus UTA din Divizia C și A am fost și eu invitat la acea întâlnire. Am stat la masă cu Bara și Lăcătuș. M-au întrebat cu ce mă ocup și le-am spus că sunt în prag de pensionare și la final de săptămână observ meciuri în Divizia C și B. M-au întrebat dacă vo să vin în echipa lor și să-i ajut și bineînțeles că mi-am dat acordul. Nu mai mai căutat niciodată. A fost prima și ultima întâlnire cu aceștia. Aștepat să  colaborezu cu ei și să le spun jucătorii talentați pe care-i observ prin țară, dar nu s-a întâmplat acest lucru”, a afirmat cu amăciune în glas Domide, care a mai spus că toate greșelile au venit de la pamenii care s-au implicat financiar la UTA. „Din păcate, doamnul Bara s-a înconjurat de oameni care nu simțeau nimic pentru UTA. UTA este simbolul Aradului. Când spui Arad spui UTA și când spui UTA spui și Arad”, este de părere cel care a disputat cele mai multe meciuri sun culorile echipei textiliste.

„Suntem o echipă pe cale de dispariție”
Flavius Domide consideră că mai sunt șanse de salvare a acestei echipe, însă acestea sunt mici. „Roșcovanul” vine și cu câteva soluții imediate, pentru a se putea începe returul. „Avem în Arad cel puțin 8000 de agenți economici. Dacă putem să ajungem la sufletul lor și fiecare să vireze în noul cont al clubului suma de un milion de lei vechi avem un punct de plecare. O altă soluție ar fi vinderea abonamentelor pe o perioadă de trei ani”, a spus Domide. „Așa situație dramatică cum e acum la UTA nu s-a mai întâlnit. Acum suntem o echipă pe cale de dispariție. Ar fi păcat ca această echipă să joace undeva în județ. Ar fi o rușine foarte mare să începem de jos”, a mai declarat Domide.

Atac la Chirilă
Atât Biro cât și Domide s-au lansat asupra unui atac și la Ionuț Chirilă. „L-am urmărit pe Chirilă la un antrenament la Iiul.  Antrenamentele au fost plăcute dar mi-am dat seama că nu știe să-și aranjeze jucătorii în teren. În actualul campionat, din etapa a șaptea numai minciuni am auzit din gura lui Chirilă. Ulterior am auzit că umbla cu bani în buzunar și dădea la unii și la alții cât a vrut el”, spune Domide. „Domnul Bara a greșit că nu l-a demis pe Chirilă atunci când trebuia. Dacă UTA avea alt antrenor era cu opt puncte în față, pe primul loc în clasament. Eu cred că domnul Bara nu va renunța așa ușor la UTA. Mi-a spus la telefon că nu vrea să fie groparul Bătrânei Doamne”, spune Biro.

Articol scris de Daniel BERAR

 

10 Feb. 2009, 13:41 Seria 2
Pe aceeași temă