„Laso va evolua pentru cel puțin un an de zile la noi”

Marius ANGHEL 06 Nov. 2012, 16:30 Seria 2

Venit după startul campionatului, micuțul jucător ofensiv din Argentia a impresionat prin jocul prestart. Maximiliano Laso este – în acest moment – cel mai important jucător din ofensiva alb – roșie, el reușind să fie la acțiunea fiecărei faze de atac a arădenilor.

Prestațiile sale peste media ligii secunde au ridicat și întrebări vizavi de viitorul său în tricoul alb – roșu. Au existat destule voci care au spus că Laso nu aparține clubului UTA, el fiind doar împrumutat și astfel, clubul arădean nu s-ar alege cu nimic dintr-o eventuală vânzare a sa.

„Situația lui Laso este destul de simplă. Dacă tu ai o sută de mii de euro în buzunar, nu ai cum să cumperi o vilă de un million de euro. Cei care spun aceste lucruri ar trebui să se gândească mai bine cum am reușit să aducem un jucător de calitățile sale, care încântă prin prestațile etapă de etapă. El va evolua pentru cel puțin un an de zile la noi, iar dacă se va pune problema să îl cedăm, 50% din sumă ne va reveni”, a explicat Giovanni. Din câte se pare, atât drepturile federative ale lui Laso cât și salariul său sunt împărțite de către clubul arădean și impresarul care l-a adus la Arad.

Președintele grupării arădene a vorbit și despre Cristian Silvășan, celălalt jucător din ofensiva alb – roșie care are prestații din ce în ce mai bune. „Este un jucător experimentat, de care eram sigur că ne va ajuta și o va face în continuare. Are contract până în iarnă, este adevărat, dar vom vedea după tur ce se întâmplă”.

În alte sezoane, finalul turului era un prilej pentru ca oficialii utiști să se clarifice asupra potențialului anumitor jucători. Acum, acest lucru pare să se fi întâmplat din mers, UTA renunțând încă pe parcurs la jucători care nu au dat randament, gen Buono, Pop sau Miron. „Nu e nimeni pe lista neagră, e prea devreme să vorbim acum de așa ceva. Așteptăm să se termine turul, să vedem unde ne aflăm după care vom trage linie și vom vedea cine ce a făcut în acest tur de campionat”, a încheiat Gio.

UTA își așteaptă fanii la stadion

Startul ezitant de sezon i-a îndepărtat pe utiști de echipa fanion a Aradului. „Bătrâna Doamnă” a evoluat pe teren propriu cu tribunele din ce în ce mai goale, lucru datorat prestațiilor slabe din începutul campionatului. Totuși, acum, după zece runde, UTA se află pe locul patru în clasament, la tot atâtea puncte de locul doi.

„Sigur, sper ca la meciul cu Voința Sibiu să avem parte de cât mai mulți spectator în tribune. Se știe că altfel evoluăm când avem și susținerea a cât mai multor fani, când sunt și mai mulți în spatele nostru. Am înțeles de ce nu au venit, că au fost nemulțumiți. Dar acum avem rezultate, suntem sus în clasament și am crescut și în joc. Sunt toate premisele ca publicul să revină la stadion. Am spus-o după victoria de la Slatina că suntem pe un drum ascedent și că ne vom reveni, iar pentru asta avem nevoie și de fani”, ne-a declarat Giovanni Catanzariti.

Partida cu Voința Sibiu va avea loc sâmbătă, de la ora 13:45 și va fi transmisă în direct de postul de televiziune Digisport 2.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 06 Nov. 2012, 16:30 Seria 2
Pe aceeași temă