La Reșița se ia în calcul varianta de a se continua în Liga 3. Rufă, primarul și consilierii se reîntâlnesc pentru a discuta soarta Metalului

Marius ANGHEL 02 Jul. 2015, 17:45 Seria 2
La Reșița se ia în calcul varianta de a se continua în Liga 3.** Rufă, primarul și consilierii se reîntâlnesc pentru a discuta soarta Metalului

Situația clubului Metalul Reșița este în continuare confuză. O spune chiar primarul orașului Reșița, Mihai Stepanescu, instituția pe care o conduce alocând până acum bani către fotbal, însă momentan nu o mai face pentru că este în conflict cu patronul Cătălin Rufă. Edilul dorește să se ajungă la un acord cu omul de afaceri bucureștean, iar clubul roș-negru să își continue activitatea în Liga 2. Acesta a comunicat ce buget poate asigura, e dispus să vândă sau să cumpere acțiuni, însă are și un plan B, înscrierea în Liga 3.

„Cu Metalul se întâmplă lucruri legale, în primul rând, eu nu aș vrea fotbal oricum, asta o spun din 1998, de când sunt alături de echipa din Reșița și nu numai. Noi vorbim de legalitate, am informat și conducerea clubului Metalul, patronul, am avut o întâlnire săptămâna trecută, iar acum așteptăm una dintre cele două variante pentru a continua. Eu aș vrea să continuăm cu o echipă de Divizia B la Reșița, am solicitat domnului Rufă preluarea de acțiuni, putem să-i donăm acțiuni, el să se ocupe să vină cu bani, noi îi spunem cât putem, pentru că eu m-am ținut de cuvânt, am adus o echipă la Reșița, am adus un loc la Reșița, dar, din păcate, pe lângă primărie n-a prea venit nimeni. Pe lângă acest club n-a venit nimeni. Declarații au fost făcute, poate în condiții și electorale și neelectorale, nu știu, dar n-a venit practic nimeni și atunci nu putem continua așa. I-am oferit posibilitatea domnului Rufă ca, mă rog, să preia din acțiuni și să asigure fondurile bănești dacă poate, dacă dorește. Dânsul, prin reprezentanți, administratorul numit de dânsul, adică tatăl, și avocații prezenți aici mi-au oferit șansa de a cumpăra acțiunile de la dânsul și l-am întrebat cât înseamnă asta. O să ne facă o ofertă în scris, o să informez Consiliul Local și, în același timp, pe dumneavoastră. Într-o ședință asta vom face. Deci, deocamdată situația este confuză, așteptăm răspuns de la domnul Rufă. Noi am spus cât putem noi, 4 miliarde pe an, grupele de copii. Nu am vorbit de acțiuni. Nu avem pretenții de 49 la sută acțiuni. Putem să avem 10 la sută, cinci la sută. El din acționar majoritar poate să fie aproape 100 la sută dacă dorește. Mai departe, săptămâna viitoare, va avea loc o deplasare, mă voi duce la București însoțit de un coleg consilier, câțiva colegi din cadrul primăriei cu răspunderi la câteva instituții sportive, inclusiv pentru fotbal, și atunci pot să vă spun chiar mai multe dacă mi se dă posibilitatea să fie ceva cert, să nu mergem pe supoziții. Un plan B avem. Am solicitat în măsura posibilităților ca echipa noastră, că nu prea sunt echipe de Divizia C, să joace în viitorul campionat în Divizia C. S-a mai întâmplat lucrul ăsta. Cu atât mai multe echipe, cu atât cred eu că este mai bine. Am susținut și voi susține, dar cu o logică și în condițiile legii și activitatea fotbalistică” a spus edilul Mihai Stepanescu la Radio România Reșița.

Rufă: „4 miliarde ar fi o sumă nesemnificativă. Poate ne înscriem la Liga a 3-a”

Acționarul majoritar al Metalului, Cătălin Rufă, nu exclude înscrierea echipei în Liga 3 în condițiile în care Consiliul Local va da doar o treime din suma pe care o aloca în sezonul trecut. Totuși, Rufă, care vrea să patroneze un club doar din bani publici, visează departe și spune că Metalul poate promova în Liga 1 la finalul noului campionat. Acesta e convins că în această săptămână se va primi un răspuns definitiv.

„Din punctul meu de vedere, situația este un pic confuză, deoarece nu știm dorința partenerului nostru, Consiliul Local. Adică o știm în mare, dar nu știm ce presupune ca finanțare și atunci… Nouă ni s-a propus o sumă de 4 miliarde, care nu poate acoperi nici măcar 20 – 30 la sută din cheltuielile unei echipe de Liga a 2-a cu pretenții. Și atunci, dacă lucrurile stau așa, este foarte greu să continui la Liga a 2-a. Poate ne înscriem la Liga a 3-a. Depinde ce își doresc consilierii locali. Am înțeles că se discută, s-a format o comisie de sport care va discuta despre acest aspect. Au fost niște întâlniri preliminare în care s-a discutat, dumnealor au propus 4 miliarde pe an în loc de 12, mă refer la lei vechi acum, dar bineînțeles că noi n-am putut fi de acord pentru că în fiecare an s-au cheltuit peste 20 de miliarde cu echipa și atunci 4 miliarde ar fi o sumă nesemnificativă. Jucătorii demonstrează în continuare un caracter extraordinar și majoritatea își doresc să continue alături de joi, de Reșița și chiar, și eu și ei, suntem convinși că anul ăsta ne putem bate cu șanse mari la promovare, deoarece adversitatea nu mai este aceeași ca în anii precedenți, mă refer la cei doi ani ai Metalului la Reșița, și, dacă lucrurile ar reveni oarecum în normal și s-ar respecta datele inițiale ale contractului, cred că anul ăsta putem să avem șanse mult mai mari la promovare decât în anii precedenți. Păstrând lotul din campionatul precedent și să-l îmbunătățim un pic. În ceea ce mă privește pe mine și în ceea ce am observat și din partea domnului primar, s-a creat o punte de dialog, se poate discuta, lucrurile ar putea continua. Depinde ce-și doresc dânșii, că până la urmă nu decide numai domnul primar, decid și colegii dumnealui din Consiliul Local. Cred că săptămâna aceasta vom avea un răspuns, din ce știu eu”, a spus, la rândul său Rufă la postul de radio.

Pe 20 iulie e termenul limită de înscriere în Liga 2, iar Metalul Reșița continuă să agonizeze, nu are bani, jucători și viitor.

Marius ANGHEL 02 Jul. 2015, 17:45 Seria 2
Pe aceeași temă