La mila lui Mircea Sandu! După modelul Craiova, Timișoara cerșește echipă în Liga a II-a

27 Jun. 2012, 21:41 Seria 2
La mila lui Mircea Sandu!** După modelul Craiova, Timișoara cerșește echipă în Liga a II-a

După ce l-au înjurat ani de zile pe șeful FRF, timișorenii mai pot vedea fotbal de primă ligă în viitorul apropiat numai dacă „Nașul” le va întinde marțea viitoare o mână de ajutor.

Primarul Nicolae Robu și președintele CJ Timiș, Titu Bojin, s-au întâlnit astăzi cu câțiva dintre foștii jucători ai lui Poli Timișoara (Emeric Dembroschi, Dan Lața, Miroslav Giuchici, Ionel Bungău și Petre Mehedințu).

În urma unei discuții de o oră, s-a decis înființarea unei noi echipe, care să preia palmaresul Politehnicii și, cel mai important, să fie înscrisă direct în Liga a II-a.

„Am convenit în unanimitate să mergem pe o variantă care să asigure să avem echipă în Liga a II-a cu drept de promovare în Liga I. Am obținut o programare la Federația Română de Fotbal pentru ziua de marți, săptămâna viitoare, pentru o delegație de-a noastră, care să discute detaliile. Nu putem face decât lucruri permise de regulament. Vă rugăm să aveți răbdare, pentru că nu degeaba v-am spus că avem o programare la FRF. Trebuie să găsim varianta regulamentară care să permită atingerea acestui deziderat al nostru. Vom stabili cum se va numi această echipă, dar va apărea în denumire Politehnica, în orice caz, fără legătură cu societatea comercială Politehnica SA actuală. Drept urmare, domnul Iancu nu se regăsește în acest proiect”, a declarat noul primar al Timișoarei.

„Nu stăm în genunchi”

Cu alte cuvinte, timișorenii speră să primească din partea FRF un loc în liga secundă, după modelul „cadoului” primit de Craiova. Numai că oltenii, dacă vor avea o echipă în „B”, nu vor avea drept de promovare în prima ligă timp de trei ani, conform lui Viorel Duru. Totuși, Robu și Bojin speră ca Mircea Sandu să găsească o portiță în regulament pentru a permite noii echipe timișorene să se bată la promovare.

Culmea, timișorenii așteaptă un ajutor din partea omului pe care suporterii alb-violeți l-au înjurat cel mai tare și cel mai des în ultimii ani. „Am vorbit personal cu Mircea Sandu pentru această programare. Dânsul nu ne-a putut garanta nimic, dar a avut o atitudine constructivă. Noi nu am discutat în genunchi cu nimeni, am discutat cu respect, de pe poziții oficiale, între o instituție, Timișoara, și o altă instituție, FRF”, a spus Robu.

Abia după ce va fi obținut locul în liga secundă, conducerea clubului (unde se vor regăsi Bungău, Giuchici și Mehedințu) va încerca să încropească un lot de jucători. „Vom încerca să aducem cât mai mulți dintre jucătorii crescuți la noi, afirmați la noi, care au avut o prestație excelentă în Liga a II-a. Vrem să aducem cât mai mulți înapoi, dar unii dintre ei au deja contracte semnate cu alte echipe”, a spus Robu.

Acesta este convins că palmaresul lui Poli va fi cedat de Marian Iancu Universității Politehnica. „Așa a spus, că dacă eu voi câștiga alegerile, el va da palmaresul. Eu le-am câștigat, urmează ca și dânsul să își respecte promisiunea”, a afirmat Nicolae Robu.

Părerea suporterilor – „lucruri colaterale”

Suporterii din OST Druckeria au anunțat public că nu doresc nicio fuziune sau artificiu și că preferă o reconstrucție din campionatul județean. Drept urmare, niciun reprezentant al suporterilor nu a fost chemat la întâlnirea de astăzi. „Nu va fi o variantă unanim agreată, sunt convins, pentru că oamenii au păreri diferite și e firesc să fie așa. Noi considerăm că pentru Timișoara, esențial este în primul rând ca noi să avem o echipă în Liga a II-a cu drept de promovare pe bază de performanță sportivă în Liga I. Asta e prioritatea. Restul sunt lucruri colaterale”, a spus primarul Timișoarei.

Articol scris de Radu FAUR

27 Jun. 2012, 21:41 Seria 2
Pe aceeași temă