„La Albota este practic un sclavagism modern”

13 Apr. 2012, 12:47 Seria 2

Fundașul central Octavian Ionescu este re­fă­cut pentru partida cu Juventus București și ar putea apărea în primul 11-ce pe care Viorel Du­mitrescu îl va trimite în teren. Fotbalistul pi­teș­tean nu ia în calcul decât victoria în jocul de astăzi cu echipa din Colentina.

Ionescu este convins că misiunea nu va fi deloc una ușoară: „Vom avea un meci greu, dar trebuie să-l câștigăm. Sperăm să facem un joc în apărare și să nu primim gol. Eu am mai spus, vreau să rămân la FC Argeș, dar acest lucru nu depinde numai de mine, ci și de cele două cluburi, care trebuie să se în­țe­leagă. Dacă eram liber de contract, era alt­ce­va. Eu mai sunt legat de Albota până în va­ra lui 2013″.

Octavian Ionescu este fotbalis­tul lui Girom Albota și e împrumutat până în vară la FC Argeș. Piteștenii nu vor să plă­teas­că suma de bani cerută de oficialii Albo­tei pentru un transfer definitiv, iar în vară ar putea reveni la echipa de Liga a III-a.

An­tre­no­rul Viorel Dumitrescu a comentat și el situația fotbalistului: „Cu Octavian Ionescu se petrece un lucru ciudat. Sunt niște practici din feudalism. Jucătorii sunt tratați ca o sim­plă marfă. Este practic un sclavagism mo­dern la Albota. Nu înțeleg de ce dacă un ju­cător vrea să evolueze la o echipă este oprit să o facă”.

Antrenorul piteștean ar trebui să înțeleagă faptul că este normal ca oficialii de la Albota să ceară o sumă de bani pe jucă­tor, pentru că, înainte de a-l împrumuta la FC Argeș, i-au oferit casă, masă, salariu și con­di­ții bune de pregătire și trebuie să își recu­pe­reze investiția.

„Întâlnim o echipă disperată”

Fotbaliștii de la FC Argeș vor încerca astăzi, de la ora 18, să drea­gă busuiocul, după u­mi­lința de acum câteva zile de la Bistrița. Jucătorii lui Viorel Dumitrescu au pierdut cu scos de neprezentare confrun­ta­rea cu echipa lui „Tata Jean”, dar vor să șteargă im­pre­sia proas­tă în jocul de astăzi cu Ju­ven­tus București.

Principalul alb-violeților îi a­ver­­tizează pe elevii săi că nu vor avea o misiune ușoară, pentru că adversarul se zbate în zona re­trogradării: „Ne așteaptă un joc foarte greu, întrucât venim după o înfrângere cu Bistrița. Bă­ieții vor dori să își ia revanșa. În­tâlnim o echipă disperată, care va veni să ia punct sau puncte. Au scos un egal la Târgoviște, iar etapa tre­cu­tă, au bătut pe Deva. Cunosc bine echipa și jucătorii, pentru că am antrenat acolo. Juventus vi­ne să se apere, să nu primească gol și pe con­tra­a­tac să dea lo­vitura și să câștige cele trei punc­te care le-ar mai da șanse la sal­varea de la re­tro­gradare. Noi a­vem neapărat ne­voie de trei punc­te. Ion Ma­rius va lipsi tot re­turul, pentru că are o fisură la ma­leolă. Ionescu și Răuță au a­vut și ei probleme medicale și nu au făcut depla­sarea la Bistrița. Baz­zi are patru cartonașe galbe­ne și este sus­pendat pentru me­ciul cu Juven­tus. Cei care vor in­tra în locul lor trebuie să de­mon­streze că me­rită să joace la FC Argeș. Meciul de la Bistrița ne-a dovedit că nu suntem încă pre­gă­tiți pentru e­chi­pele puterni­ce. A­vem o tea­mă nejustificată. Ju­că­torii tre­buie să înțeleagă faptul că nu au nimic de pierdut. Lupta pentru locul 3 rămâne în con­ti­nuare des­chisă. Vom vedea ce va de­cide Adunarea Generală din 14 mai. Dacă vor decide ca să ră­mână în prima ligă echipele care vor retrograda, pentru că pri­me­le clasate nu vor obține li­cența, competiția la Liga a II-a va fi o­mo­râtă. Din punctul meu de ve­de­re, legea se aplică diferit”.

Sursa: Curierul Zilei

13 Apr. 2012, 12:47 Seria 2
Pe aceeași temă