La 41 de ani, Irimia nu se gândește la retragere: „Nu mi-e frică de muncă”

Marius ANGHEL 22 May. 2015, 19:44 Seria 2
La 41 de ani, Irimia nu se gândește la retragere:**

Proiectul lui Pavel Piroș la Șoimii Pâncota a început cu Cristian Irimia. Experimentatul portar a acceptat să coboare până în Liga a IV-a și a terminat ciclul de patru sezoane aducându-și un aport decisiv la realizarea pe teren a obiectivului, rămânerea în eșalonul secund al fotbalului românesc.

„Au fost patru ani foarte buni din punct de vedere fotbalistic pentru un orășel ca Pâncota. Să promovezi din județ până în Liga a 2-a și să te menții acolo nu e puțin lucru. Sigur, nu a fost totul perfect, însă vă spun din experiență că un ciclu de patru campionate cu asemenea realizări nu e la îndemâna oricui. În opinia mea, la nivel de Pâncota, oficialitățile locale și domnul Piroș au făcut performanță și merită felicitați pentru asta. Ce va fi mai departe doar dânșii știu. Acum s-au familiarizat cu aerul ligii secunde, sunt convins că vor lua cele mai bune decizii”, a spune valorosul goal-keeper.

Irimia a evoluat în 14 dintre meciurile primului sezon din istoria Șoimilor Pâncota. Opt în tur, în care a încasat opt goluri și șase în stagiunea de primăvară, el apărând poarta echipei lui Ionuț Popa pe toată durata play-out-ului. Bilanțul său pentru această fază a competiției este unul excelent: doar patru goluri încasate, între care trei în ultima rundă, cu FC Caransebeș, când echipa sa era deja sigură de rămânerea în liga secundă. „În meciurile ce au contat, am luat un singur gol, la Râmnicu Vâlcea, din penalty, prin minutul 88. În rest, cred că mi-am făcut treaba, însă, până la urmă, asta se va reflecta în propunerile pe care le voi primi în continuare. Contractul cu Pâncota îmi expiră în această vară și deocamdată nu mi s-a propus prelungirea lui”, spune Cristi Irimia.

La 41 de ani, fotbalistul ar putea fi tentat și de o retragere din activitate, mai ales că are și o carieră în domeniul învățământului. „Există două condiții să mă las. Să am probleme de sănătate, de care, îi mulțumesc lui Dumnezeu, sunt ferit deocamdată sau să nu mai fiu dorit la nicio echipă. Nu mi-e frică de muncă și nici rușine să joc în Liga a 4-a sau a 5-a. Îmi place prea mult fotbalul și am caracterul meu format în atâția ani de activitate pentru a-mi pune astfel de probleme”, a adăugat numărul unu al pâncotanilor în stagiunea recent încheiată.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 22 May. 2015, 19:44 Seria 2
Pe aceeași temă