Jackie Ionescu: „Viitorul lui Poli stă în autorități”

09 Feb. 2012, 13:21 Seria 2
Jackie Ionescu:** „Viitorul lui Poli stă în autorități

Ion V. Ionescu e de părere că autoritățile locale trebuie să preia frâiele Politehnicii, pentru a reda clubului identitatea pierdută în ultimul deceniu. Antrenorul care a adus ultimul trofeu important din vitrina alb-violeților e convins că echipa va reveni, în anii următori, la nivelul la care și-a obișnuit suporterii în sezoanele precedente.

„Viitorul clubul stă în autorități. Dacă nu acum, măcar din vară. Nu cred oamenii că conducerea acestui club, chiar neavând sprijinul autorităților, își va părăsi avantajul de puncte pe care îl are pentru a putea promova. Autoritățile ar trebui să preia ștafeta, ar da echipei stabilitate și identitate, exact ceea ce lipsea până acum. Eu cred că vom promova, că domnul Iancu va rămâne și că autoritățile se vor alia totuși acestei acțiuni. Chiar dacă momentan Primăria ezită, va participa la această colaliție benefică în favoarea fotbalului timișorean”, a declarat Jackie Ionescu.

Fostul mare antrenor al Politehnicii e convins că echipa va renaște în anii următori, însă doar dacă își va apleca mai mult atenția asupra juniorilor talentați ce răsar an de an la Timișoara. „Echipa va renaște, cu siguranță, în anii următori. Timișoara e o extraordinară vatră fotbalistică. Naște fotbal și naște fotbaliști. Din păcate lipsa unei culturi fotbalistice a celor care conduc acest sport face ca sutele de jucători talentați pe care îi produce Banatul să nu se realizeze decât pe orizontală. Ei se împrăștie pe la Belinț, Becicherec, Covaci, Baia Mare și nu se pot dezvolta pe verticală. Cei 200 de jucători talentați pe care îi are Poli și LPS Banatul nu pot fi valorificați, în acest moment, de club”, a mai spus Ionescu.

Sursa: Banat Sport

09 Feb. 2012, 13:21 Seria 2
Pe aceeași temă