Jackie Ionescu „legitimează” noul club în fața timișorenilor: „Această echipă e la fel de Poli ca cea din 1921”

02 Sep. 2012, 14:59 Seria 2
Jackie Ionescu

Vicepreședintele lui ACS Poli consideră actualul club cel mai aproape de spiritul vechii echipe din 1921. Ion V. Ionescu crede că o victorie luni în partida cu UTA poate lansa formația timișoreană care se bucură de sprijinul factorilor locali.

„Tind să am o altă variantă privind optica acestei ACS Poli. E o emanație a fotbalului din Banat, care restituie Timișoarei fotbalul care l-a primit timp de 90 de ani de la Poli. Dacă nu era Recaș ar fi fost altă formație din Banat care să producă această revigorare. Poli s-a împrăștiat prin toate localitățile din zonă. Concret, prin jucătorii ei. E normal ca atunci când printre niște sincope de privatizare, echipa de bază dă faliment, celelalte să o readucă în prim plan, o reparație necesară. Această echipă e la fel de Poli ca cea din 1921”, a declarat profesorul la conferința dinaintea partidei cu UTA.

Tehnicianul care a adus ultimul trofeu major în fotbal al Timișoarei consideră derby-ul cu UTA o oportunitate bună pentru lansarea noului club. „E binevenit derby-ul, ne introduce în ambianța competițională, e un mic doping moral pentru echipă. Este un prilej fericit chiar dacă echipa noastră, e în proces de formare. Echipa se va omogeniza prin acest meci. In cazul unui rezultat pozitiv putem spune ca ACS Poli și-a luat zborul. Nu știu procentual cât de important e meciul în contextul în care nu știu cât de bună este UTA. Nici nu știu dacă e adversară la promovare”, a adăugat Jackie Ionescu.

ACS Poli – UTA se dispută luni, 3 septembrie, de la ora 19. Intrarea e gratuită, cu excepția tribunei I (7 lei).

Articol scris de Cornel Biholari (Banat Sport)

02 Sep. 2012, 14:59 Seria 2
Pe aceeași temă