Jackie Ionescu face haz de necaz: „Nici Aliodor Manolea nu va mai putea folosi flacăra violet”

08 Aug. 2012, 14:44 Seria 2
Jackie Ionescu face haz de necaz:** „Nici Aliodor Manolea nu va mai putea folosi flacăra violet

Timișoara fotbalistică trece printr-o fază absurdă: cele două echipe numite „Poli” ar putea fi sancționate dacă joacă în alb-violet.

Profesorul Jackie Ionescu, proaspăt instalat ca vicepreședinte al clubului ACS Poli (Liga a II-a) a oferit un răspuns original la întrebarea „De ce nu va juca echipa dumneavoastră în alb-violet în acest sezon?”

„În absurdul pe care îl trăim în această țară, nu ar fi de mirare ca nici Universitatea Politehnica să nu își mai poată utiliza numele. În curând, nimeni din România nu va mai putea să poarte alb-violet. Probabil nici Foiorentina, nici Anderlecht nu vor mai folosi aceste culori. Nici domnul Aliodor Manolea nu va mai putea folosi flacăra violet”, a spus fostul antrenor al Politehnicii.

Cel puțin în turul campionatului care stă să înceapă, ACS Poli va juca în alb-negru, pentru prevenirea unor confuzii cu clubul lui Marian Iancu. Astfel de confuzii ar putea atrage pretenții din partea cluburilor care au de primit milioane de euro din partea FC Politehnica Timișoara SA. Cât despre echipa din liga a cincea, aceasta ar putea fi victima unei răfuieli personale între Marian Iancu și cei care susțin această formație, adică suporterii din Peluza Sud și Druckeria. Iancu vrea să interzică acestei echipe să folosească numele Politehnica și culorile alb-violet.

„Numai pe vremea comuniștilor aveai obiectiv și când mergeai la WC”

Jackie Ionescu a vorbit și despre atribuțiile pe care le va avea la ACS Poli, ca vicepreședinte. „Am raporturi directe cu Comitetul Director, format din domnii Staicu, Dobra, Miculaș și Grindeanu. Velcea comunică direct cu managerul sportiv Rosenblum, ei mă informează pe mine ce fac, iar eu îmi dau eventual cu părerea. Merg la meciuri, sunt la curent cu tot ce se întâmplă în club”, a spus tehnicianul timișorean.

Profesorul a comentat și faptul că la Timișoara se vorbește de promovare, în ciuda faptului că lotul este destul de subțire. „Așteptăm data de 15-16 august, când Comitetul Executiv ia în discuție omologarea transferului echipei de la Recaș la Timișoara. Abia din momentul acela vom fi siguri că vom primi acei bani de la consilii. Până atunci, rămânem cu un lot de subzistență, ezităm deocamdată să facem contracte sau să ne gândim la achiziții. Obiectivul Timișoarei este promovarea, nu avem cum să ne gândim la altceva. Dar, oricum, se vorbește prea mult de obiective la noi. Orice conducător sau antrenor ar trebui să pornească la drum cu gândul de a câștiga, altfel nu are niciun rost. Numai pe vremea comuniștilor se vorbea mereu de obiective, aveai obiectiv și când mergeai la WC”, a declarat Jackie Ionescu.

Articol scris de Radu FAUR

08 Aug. 2012, 14:44 Seria 2
Pe aceeași temă