Izvoranu: „Promovarea e doar un pas. Vreau în cupele europene cu Universitatea”

Marius ANGHEL 04 Dec. 2013, 14:22 Seria 2
Izvoranu:** „Promovarea e doar un pas. Vreau în cupele europene cu Universitatea

Silviu Izvoranu abia așteaptă să treacă acest an competițional pentru ca Știința să revină acolo unde-i este locul. Fundașul a venit în Bănie pentru a câștiga derby-urile cu Dinamo și Steaua și a juca în Europa.

De zece ani încoace, Silviu Izvoranu a evoluat doar în prima divizie. Așa că transferul său în B, la Craiova, a surprins. Izvo a dezvăluit motivele mutării: „M-a convins situația clubului, una foarte bună. Stabilitatea și investițiile făcute aici. Am venit prin intermediul lui Mihăiță Pleșan. El m-a adus, el mi-a explicat că este un proiect foarte serios. Îl știa foarte bine pe Bădiță, pe președinte. Și am acceptat cu plăcere”.

Echipa Craiovei s-a mișcat greoi la început, și, chiar dacă nu a fost implicat, jucătorul sosit din Ucraina are o explicație: „În fotbal știți cum e: poți investi mulți bani și să nu ai rezultate. Cel mai bun exemplu este Anji, unde s-au băgat milioane fără folos. În fotbal trebuie răbdare și continuitate”.

Odată cu sosirea careului Pleșan, Izvoranu, Ferfelea, Curelea au apărut și rezultatele. Dar altul e motivul, zice Izvo: „Nu doar venirea noastră a dus la schimbarea aceasta în joc și în rezultate. Nu suntem la un nivel atât de ridicat să câștig eu de unul singur un meci, sau Pleșan, sau Curelea. Ci grupul a fost cel care a învins de fiecare dată. La fotbal contează unitatea de grup și spiritul de echipă. Sunt puțini fotbaliști care pot să facă diferența”.

Cert este că grupul a devenit mai puternic prin achizițiile târzii din toamnă. Iar asta s-a văzut, Universitatea fiind în pole-position pentru promovare: „Nu suntem încă în prima divizie, mai sunt multe meciuri de jucat și trebuie să le câștigăm. Oricum, noi jucăm fiecare meci la victorie. Vrem să promovăm și să facem treabă mai departe. Pentru că obiectivul acestei echipe nu este doar să intre în prima ligă, ci să joace bine, să bată Steaua și Dinamo și să ajungă în cupele europene, acolo unde este locul Craiovei”.

Deși născut în Galați, Izvoranu a înțeles perfect spiritul Craiovei, atât timp cât și-a fixat drept scop câștigarea derby-urilor cu echipele din București. „Craiova este ok, și orașul, și oamenii. Sunt ei mai pretențioși când vine vorba de fotbal, dar asta nu face altceva decât să ne ambiționeze. Nu am avut probleme cu adaptarea în Craiova, dacă țineți cont că sunt plecat de la 19 ani de-acasă. Un singur aspect e neplăcut, faptul că suporterii sunt dezbinați. În opinia mea, Craiova ar trebui să aibă o singură echipă care să le aducă bucurii oamenilor”.

Sursa: Maxima Sport

Marius ANGHEL 04 Dec. 2013, 14:22 Seria 2
Pe aceeași temă