Iosif Rotariu nu crede în proiectul Recaș: „Nu cred că această echipă va promova”

17 Jul. 2012, 16:04 Seria 2
Iosif Rotariu nu crede în proiectul Recaș:**

Absența lui Contra și a lui Codrea, faptul că nu au fost numiți oameni cu experiență în conducere, precum și lipsa de comunicare cu suporterii sunt cauzele pentru care Roti e dezamăgit de ce s-a făcut până acum la clubul ACS Poli.

Iosif Rotariu a fost angajat la Poli Timișoara aproape permanent în ultimii opt ani. A plecat de la club în primavera, dar încă mai este interest de ce se întâmplă la stadionul „Dan Păltinișanu”.

Fostul internațional român este dezamăgit de unele decizii luate de cei care administrează, deocamdată, noua grupare alb-violetă. „Nu știu foarte multe despre ce se întâmplă la Poli, am înțeles că s-a făcut această fuziune cu AC Recaș. E o fază incipientă, normal că este greu. Au plecat foarte mulți jucători valoroși de la Poli și sunt puțin sceptic, nu cred că această echipă ar putea să promoveze. Pentru asta, ar fi nevoie de o organizare foarte bună și un lot de jucători valoros. Eu consider că jucătorii care sunt acum, atât cei de la Poli, cât și cei de la Recaș, sunt valoroși, dar nu pot emite pretenții de a promova. Eu cred că e nevoie de un nucleu de cinci-șase jucători cu experiență, care au jucat în Liga a II-a și chiar în Liga I”, a declarat Rotariu.

Încă nu s-au desemnat oamenii care vor conduce clubul, însă dacă este vorba de cei cu care Nicolae Robu s-a consultat în săptămânile trecute, Roti nu crede că se face alegerea bună, în ciuda faptului că Mehedințu, Bungău, Lața sau Giuchici sunt foști jucători ai lui Poli. „Un lucru esențial este organizarea clubului, cu un președinte, un vicepreședinte, un director de competiții, de organizare… foarte greu va fi, pentru că e o perioadă scurtă până când va începe campionatul. Eu cred că trebuie puși oameni care au experiență, care au activat în fotbal acum, recent. Mi-e foarte greu să cred că un fost jucător care de 20 de ani nu mai joacă fotbal și ar veni acum să fie președinte sau vicepreședinte ar putea să se ocupe de organizare. Pentru că te costă dacă ai ieșit din sistem. Ca și în orice domeniu, trebuie să fii zilnic acolo, la locul de muncă, să acumulezi experiență și apoi poți să devii un bun organizator”, este de părere antrenorul timișorean.

„Cu Contra și Codrea eram favorite la promovare”

Cosmin Contra și Paul Codrea au fost invitați de Titu Bojin și Nicolae Robu să se alăture acestui proiect,însă doar prin intermediul declarațiilor de presă, nu și personal. Iosif Rotariu crede că era nevoie de mai multă insistență în ceea ce îi privește pe cei doi. „Din punct de vedere fotbalistic, nici nu am cuvinte să-I caracterizez, sunt jucători de echipă națională, iar din punct de vedere al caracterului, sunt oameni foarte bine pregătiți, respectuoși și eu cred că, dacă ar fi venit Contra și Codrea, alta ar fi fost emulația, probabil că ar fi venit și alți jucători valoroși alături de ei și atunci chiar aș fi fost convins că Poli Timișoara ar fi avut prima șansă la promovare”, a spus fostul antrenor secund de la Poli.

„Trebuia să se țină cont și de părerea suporterilor”

Roti crede că s-a greșit prin faptul că suporterii din Peluza Sud nu au fost băgați în seamă de Nicolae Robu. „Fiecare om își are principiile lui. Este păcat că s-a ajuns în această situație. Suporterii adevărați ai lui Poli acceptă numai Poli Timișoara, dar dacă nu există altă soluție și altă posibilitate ca echipa să activeze în Liga a II-a, e bună și această fuziune cu AC Recaș. Dar nu vreau să intru prea mult în această discuție, am văzut și eu reacția suporterilor. Ei sunt cei care țin fotbalul în viață, fotbalul fără spectator nu este fotbal și trebuia să se țină cont și de părerea suporterilor. La aceste discuții legate de organizarea clubului ar trebui să participe și unul-doi din liderii galeriei. E foarte important să se ajungă la un consens cu suporterii, pentru că dacă lumea nu va veni în număr cât mai mare la stadion, acest loc de liga a doua nu ne va ajuta cu mare lucru”, a spus Rotariu.

Articol scris de Radu FAUR

Foto: Mircea Roșca (Mediafax)

17 Jul. 2012, 16:04 Seria 2
Pe aceeași temă