INTERVIU | Henrique se gândește dacă rămâne la ACS Poli și în Liga 1. Brazilianul vorbește despre experiența de la Timișoara

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 15 May. 2015, 17:30 Seria 2

Pedro Henrique e fără îndoială omul care a atras privirile în seria vestică a Ligii a 2-a în acest sezon. Brazilianul lui ACS Poli a arătat o formă excelentă și a devenit golgheterul campionatului. Timișorenii vor să beneficieze de serviciile atacantului și pe prima scenă. Deoarece împrumutul acestuia de la clubul brazilian de care aparține expiră în vară, conducerea bănățenilor a solicitat prelungirea înțelegerii și pentru ediția 2015-16.

Ajuns la cota 11 în Seria a II-a, Pedro Henrique de Santana Almeida face parte din planurile noii ACS Poli pentru Liga 1. Brazilianul e protejat de schimbările regulamentare cu privire la extracomunitari deoarece a evoluat în această ediție în campionatul românesc. Cotat la aproape 400 de mii de euro, transferul său definitiv ar fi imposibil. Timișorenii au solicitat totuși un nou împrumut al său de la Galicia (BA), clubul proprietar. Rămânerea atacantului de 24 de ani e destul de probabilă în condițiile în care în Liga 1 ar putea atrage mult mai mult atenția unor clubul mari.

Pedro Henrique: „A fost un sezon productiv… Voi vorbi cu agentul meu”

Tânărul atacant brazilian e dispus să continue cu ACS Poli, dar rămâne în același timp deschis la noi oportunități. Pedro Henrique s-a acomodat foarte bine în mai puțin de un an la Timișoara, drept dovadă reușitele sale din teren. Vorbitor doar de portugheză, el a început să se înțeleagă cu colegii și pe românește.

– Pedro, cum a fost pentru tine acest sezon la Timișoara, te așteptai să ajungi golgheterul seriei?
– A fost un sezon foarte productiv, nu doar pentru mine, ci pentru întreaga echipă. Sunt atacant, trebuie să marchez, și asta e cel mai important. E foarte important să înscriu și mă bucur foarte mult că sunt golgheterul seriei.

– Care e secretul din spatele reușitelor?
– Pentru mine e foarte important să mi se transmită încredere din partea clubului. Mister îmi transmite foarte multă încredere și mă simt ca acasă din acest punct de vedere… Mereu Dan Alexa mă ajută și îmi spune ce trebuie să fac pentru a avea jocuri mai bune.

– Cu cine te înțelegi cel mai bine dintre colegi?
– Mă înțeleg bine cu toată lumea. Poate mai mult cu Rody, pentru că stăm mult timp împreună, vorbim aceeași limbă.

– Dacă ar fi să compari, cum e campionatul din Portugalia, unde ai evoluat mult timp, față de cel din România, la nivelul eșalonului secund?
– În Portugalia jocul e mai rapid, mult mai aprig. Sunt mult mai multe echipe și nu există o favorită clară, e un campionat mai disputat.

– Ție îți expiră înțelegerea cu ACS Poli, ți-ai dori să rămâi aici pentru a evolua în Liga 1 sau trebuie să te întorci la clubul din Brazilia?
– Nu știu ce voi face, voi vorbi cu agentul meu și vom decide ce vom face… Pentru mine e foarte bine dacă aș juca în Liga 1, dar trebuie să văd ce e mai bine pentru carieră… Nu e obligatoriu să mă întorc la clubul meu, eu voi decide unde voi juca.

– Ți-ai dori să evoluezi din nou în prima ligă portugheză sau într-un campionat puternic din Europa?
– Întotdeauna îți dorești mai mult, a fost foarte bine pentru mine că am jucat la un club de primă ligă din Portugalia (n.r. Estoril).

– Ce nu ți-a plăcut în Timișoara sau România? Ce minusuri sunt aici față de Portugalia?
– Nu pun preț pe lucruri deosebite, eu mă simt bine aici. Pentru mine un pic dificil a fost limba. Acum deja încep să vorbesc mai bine.

Pedro Henrique a început fotbalul în țara natală la clubul secund al celebrei Vasco da Gama, de unde a fost transferat la Internacional Porto Alegre, tot la echipa B. De aici a ajuns liber în Portugalia, trecând pe la echipele Freamunde, Corvilha și Estoril, cu ultima a evoluat și în prima ligă lusitană. Printre colegi i-a avut pe Jefferson, acum la Sporting Lisabona, Carlos Eduardo (Nice) și Hugo Leal.

1 gol la 139 de minute e media lui Pedro Henrique în tricoul cu nr. 30 de la ACS Poli

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 15 May. 2015, 17:30 Seria 2
Pe aceeași temă