Întâlnirea dintre reprezentanții municipalității reșițene și trimișii lui Rufă n-a rezolvat nimic. Incertitudinea de la Metalul continuă

Marius ANGHEL 23 Jun. 2015, 14:53 Seria 2
Întâlnirea dintre reprezentanții municipalității reșițene și trimișii lui Rufă n-a rezolvat nimic.** Incertitudinea de la Metalul continuă

Rezultatele întâlnirii de luni dintre reprezentanții municipalității reșițene și trimișii lui Cătălin Rufă, acționarul majoritar de la Metalul, cu privire la viitorul echipei de fotbal din Valea Domanului înființată acum doi ani, au fost cele așteptate. Nu s-a rezolvat nimic!

La masa tratativelor s-au aflat primarul Mihai Stepanescu, cei doi viceprimari, Ioan Crina și Lucian Voina, consilierii locali Gheorghe Năsturel și Florin Pascu, angajați de la serviciile contabil și juridic, coordonatorul CSM Școlar, Adrian Ciocan, tatăl lui Cătălin Rufă și avocatul acestuia. Discuțiile au fost deschise de edilul-șef, care a reconfirmat că se dorește continuarea parteneriatului alături de Cătălin Rufă. Dar nu în orice condiții. Stepanescu a menționat că susținerea financiară va fi de doar 4 miliarde de lei vechi pentru un an competițional, față de cele 12 din înțelegerea inițială, valabilă încă 47 de ani de acum încolo. Mai mult decât atât, s-a propus analizarea variantei ca Rufă să cumpere de la Consiliul Local o parte din pachetul de 49 la sută din acțiuni. Reducerea de trei ori a bugetului ar însemna în mod cert plecarea lui Rufă cu tot cu echipă de la Reșița, acești bani nefiind suficienți participării în Liga a II-a.

Avocata acționarului majoritar a replicat imediat, întrebând dacă nu cumva municipalitatea ar fi interesată să cumpere de la Cătălin Rufă. În acest sens, se așteaptă o ofertă scrisă pentru a se cunoaște exact prețul plecării lui Rufă din Valea Domanului. Ioan Rufă a propus să se stabilească deja și o dată la care să aibă loc negocierea vânzării acțiunilor fiului său, primarul Stepanescu vorbind de o strategie ce trebuie făcută în acest scop, deoarece se dorește continuarea activității fotbalistice în Liga a II-a. Interesant este că pentru asta Reșița are bani! Deci, problema e Rufă, să plece cu orice preț!

Cea mai aproape de realitate pare să fi fost însă poziția viceprimarului Crina, care consideră că pentru a continua proiectul fotbalistic început trebuie așteptate concluziile Curții de Conturi. S-au întâmplat nereguli financiare în Valea Domanului, așa cum a tot sesizat primarul Stepanescu, sau nu?! În cazul în care nu vor fi confirmate, ar trebui ca povestea să meargă mai departe! Discuțiile pot deveni mult mai concrete în doar o săptămână, la ședința Consiliului Local Reșița, la care vor participa și avocații lui Cătălin Rufă.

Sursa: Express de Banat

Marius ANGHEL 23 Jun. 2015, 14:53 Seria 2
Pe aceeași temă