„Încercăm să mai salvăm ce se poate salva din acest tur”

Marius ANGHEL 21 Nov. 2012, 12:54 Seria 2

FC Argeș a pierdut ultimul meci din campionat cu scorul de 2-1 pe teren propriu în fața celor de la Corona Brașov. Piteștenii se gândesc deja la următorul meci din campionat și alb-violeții își doresc un succes împotriva celor de la FC Olt Slatina. În ciuda faptului că meciul se va disputa în deplasare, piteștenii au în gând doar obținerea tuturor celor trei puncte, acest lucru fiind subliniat și de către Roland Stănescu, atacantul echipei FC Argeș.

– Cum a fost jocul cu echipa din Brașov?
– A fost un meci în care noi am reușit să controlăm o mare parte din ostilități, dar din păcate nu a fost de ajuns. Am avut multe ocazii de a marca, dar din păcate nu am reușit să ne desprindem la momentul oportun și să obținem toate cele trei puncte.

– Ce a lipsit echipei în acest meci?
– Nu pot să spun decât că nu am reușit să valorificăm momentele cheie din meci. Am ratat mai multe ocazii de a marca și de aici nu am reușit nici să facem un rezultat mai bun. Cred că dacă noi am fi putut să ne desprindem la momentul oportun nu mai cred că pierdeam acest meci. Din păcate, acesta este fotbalul și atunci când ai ocazii trebuie să le valorofici.

– Cum ți s-a părut echipa adversă?
– Pe mine nu m-a impresionat cu nimic, asta chiar dacă au o serie de jucători cu o mare experiență. Poate că acesta este marele lor avantaj și anume acela de a lega jocul în momentele mai grele. Ei au avut puține șanse de gol, de fapt și golurile au venit din două aze care nu anunțau nimic. Numai că poate de aceea sunt pe primul loc, fiindcă formează o echipă extrem de speculativă.
 
– Cât de mare a fost supărarea după acest meci?
– A fost o supărare mare pentru că la capătul unui asemenea meci stai să te gândești de ce nu ai obținut nici măcar un punct. Noi nu trebuie să dăm vina pe nimeni pentru acele greșeli. Până la urmă fiecare jucător irosește ocazii importante de a marca sau are momente în care anumiți jucători au probleme mai mari, dar de aceea este frumos fotbalul.

– Ce aștepți de la ultimele două meciuri?
– Sunt meciuri grele, dar noi sper să aducem cât mai multe puncte pentru că avem nevoie de rezultate pozitive. Suntem în stare să obținem puncte multe în aceste meciuri și cred că principala problemă va fi legată de concentrarea noastră la finalizare pentru că suntem o echipă care acum are ocazii numeroase de a marca.
 
– Se poate obține o victorie la Slatina?
– Noi vom merge acolo să învingem. Încercăm să mai salvăm ce se poate salva din acest tur de campionat pentru că altfel o să fie foarte greu în retur. Noi suntem conștienți că dacă legam altfel rezultatele eram în lupta pentru primele locuri din serie.

Crivac: „Ne pregătim patru luni și jucăm o lună și jumătate!”

Actuala ediție de campionat din Liga a II-a la fotbal este una foarte ciudată pentru că sunt multe echipe ce s-au retras din serie și numai 13 echipe mai se află în acest moment în campionat. Antrenorul principal al echipei FC Argeș, Iulian Crivac, este deranjat de faptul că în acest campionat mai se află numai 13 formații și că actuala structură a competiției afectează și pregătirea echipei.

„Nu este deloc un sistem cu care să fiu de acord. Cred că trebuie să se găsească mai repede o soluție pentru că ajungem să ne pregătim vreo patru luni și noi să jucăm numai o lună și jumătate. Nu este deloc normală situația pentru că în retur cred că o să începem undeva pe la jumătatea lui martie, o să jucăm două sau trei meciuri, apoi o să stăm vreo două sau trei etape. O să fie o competiție total ciudată. Cred că se va repeta povestea din 1996. Țin minte că atunci echipa națională era calificată la Campionatul European din Anglia și noi eram să ne luptăm pentru salvarea de la re-trogradare. Țin minte că ne-am pregătit vreo trei luni și am ajuns să jucăm numai o lună și jumătate. Jucam în fiecare miercuri și sâmbătă și am terminat campionatul. Numai că așa nu mai este competiție și nu poți să te pregătești de o asemenea competiție”, a declarat Crivac.

Sursa: FC Argeș

Marius ANGHEL 21 Nov. 2012, 12:54 Seria 2
Pe aceeași temă