Începe războiul nervilor cu Radovanovic

04 Jul. 2009, 12:19 Seria 2
Începe războiul nervilor** cu Radovanovic

Branko Radovanovic se numără printre fotbaliștii convocați de antrenorii echipei UTA la reunirea lotului, programată pentru luni dimineață la stadionul „Francisc Neuman”. Atacantul sârb este, în acest moment, printre puținii jucători pe care Bătrâna Doamnă îi are sub contract, astfel că solicitarea sa pentru reluarea antrenamentelor este cât se poate de firească.

 

În mod normal, Radovanovic n-ar fi fost convocat, dar fotbalistul n-a respectat acordul verbal cu oficialii clubului. În baza acelei înțelegeri jucătorului i s-ar fi permis să rămână acasă, în Serbia, și să primească eșalonat anumite sume de bani, negociate, cu condiția să nu depună memorii la Federația Română de Fotbal. Radovanovic nu doar că n-a respectat acordul, depunându-și memoriu, dar și-a și solicitat salariile aferente lunilor martie, aprilie și mai, în total 36,000 de euro, fără ca el să se fi prezentat la programul echipei în acea perioadă. Cum oficialii UTA-ei s-au bazat pe cuvântul fotbalistului și pe al impresarului său, n-au putut să demonstreze că Radovanovic și-a cerut salariile pentru un interval în care nici măcar n-a fost în România. Prin urmare, FRF i-a dat câștig de cauză, UTA datorându-i 36,000 de euro, fără această plată gruparea arădeană urmând să fie blocată la transferuri și neprogramată în noul sezon.

 

Pentru a evita o nouă situație de acest gen, Branko Radovanovic a fost convocat la reunirea lotului, urmând să intre teoretic în program. Interesant, conducătorii Bătrânei Doamne au avut mari dificultăți în a-l informa la modul oficial pe fotbalist că antrenamentele se reiau de luni, 6 iulie, deoarece Radovanovic a refuzat, în repetate rânduri, să preia plicul pe UTA i l-a expediat prin curierat. Până la urmă, reprezentanții firmei de curierat au reușit să-l găsească și să-l determine să-și preia corespondența, astfel că Radovanovic nu mai poate invoca nici un motiv pentru a nu se prezenta la program. Dacă totuși nu o va face, va suporta consecințele regulamentare, putând să se trezească în situația de a-i fi reziliat contractul. 

 

UTA nu-și mai face planuri cu Radovanovic, mai ales că nici acum se cunoaște exact situația sa medicală. Fotbalistul evită să răspundă concret la întrebările legate de starea sa medicală, dar acesta este un alt motiv pentru care a fost chemat la Arad. Dacă va veni, va fi investigat medical și va avea parte probabil de un program de pregătire pe măsura problemelor pe care le-a provocat clubului UTA, ideea fiind ca rezilierea contractului său, în valoare de 120.000 de euro pe an, să se producă în cel mai scurt timp.
 

 

articol scris de Sebastian Șiclovan
 

04 Jul. 2009, 12:19 Seria 2
Pe aceeași temă