Hugo, vărul lui Moutinho

16 Nov. 2008, 18:13 Seria 2
Hugo, vărul lui Moutinho

Titular incontestabil în sistemul lui Iulian Mihăescu, portughezul adoptat de olteni a semnat toate cele trei goluri izbutite de FC Drobeta la Deva.

Hugo Felipe Dos Reis Moutinho, pe numele lui complet, este vărul celebrului Joao Moutinho (22 de ani), cotat de Sporting Lisabona la 20 de milioane de euro. În 2002, Hugo a fost promovat de Ladislau Bölöni la prima echipă a „leilor verzi”, pentru care a evoluat în câteva amicale, scurtă perioadă în care l-a avut coechipier și pe Marius Niculae.

„Muti” a ajuns la malul Dunării în iunie 2007, de la CD Mafra, unde evoluează cu numărul 13 pe tricou, număr care îi poartă noroc, și are cel mai mare salariu de la clubul patronat de Cristi Burci și Jan Ionică. Cu o săptămână înainte de transferul la Turnu Severin, Moutinho a fost refuzat de către cei de la Dacia Mioveni, care tocmai promovaseră în Liga I.

„Tripla“ reușită la Deva este prima din cariera lui de jucător, cea mai bună performanță de până acum a sa fiind o „dublă“ în Portugalia. Lusitanul este la fel de prolific și la futsal, fiind folosit doar în partidele de acasă pe care FC Drobeta le dispută în Seria Nord a ligii secunde. „Am mai evoluat la futsal și în campionatul din Portugalia. Jocul de sală e diferit față de cel pe gazon, dar e mai ușor pe parchet să reușești hat-trick-ul”, a comentat Moutinho.

Visul lui rămâne ca în vara anului viitor să sărbătorească o dublă promovare, cu cele două echipe ale Drobetei, de fotbal și de futsal.

16 Nov. 2008, 18:13 Seria 2
Pe aceeași temă